Србија

Запад ће побеснети! СПЕКТАКЛ на НЕБУ и на ЗЕМЉИ: На параду у Нишу стиже и СПЕЦИЈАЛНА ПОШИЉКА ИЗ РУСИЈЕ!

Србија ће показати колико је до сада напредовала, а ускоро ћемо показати пуну снагу нашег оружја и оруђа, каже председник Србије Александар Вучић.

Војно-полицијска парада „Одбрана слободе“ биће одржана у петак 10. маја у 11 часова у Нишу поводом дана победе у Другом светском рату, а том приликом продефиловаће више од 4.000 припадника Војске Србије и МУП, међу којима и ешелон од 1500 војника. Грађани ће моћи да виде и налет ваздухопловног ешелона, пешадијски десант уз прави спектакл у ваздуху!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изненађење из Русије

На паради биће представљена и специјална пошиљка.

– Само на паради у Нишу, грађани ће имати прилику да виде изненађење из Русије – преносе извештаји.

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће се на свечаном дефилеу у Нишу видети много тога новог и доброг.

– Формираћемо нову јединицу, једну у Прибоју, а једну у околини Лознице, проширићемо ешелон на 3.000 војника. То су брдско-планинске и специјалне јединице, што је добро и за та места. Оно што ће посебно да обрадује људе јесте оно што ће видети у ваздуху.

– Србија ће показати колико је до сада напредовала, док ћемо у децембру или наредне године моћи да покажемо пуну снагу српског оружја и оруђа – рекао је Вучић.

Очекује се да полети 10 мигова, 19 хеликоптера, а на улице ће изаћи и велики број тенкова, оклопних возила, и војника. Претпоставља се да ће бити приказани модернизовани тенк М-84, хаубице „нора“ и вишецевни ракетни бацачи „огањ“ и „пламен-С“, као и специјална возила „милош“ и „лазар 3“, наравно, као и борбени авиони „миг 29“ који су стигли из Русије.

Падобрански десант

Kако је саопштило Министарство одбране, програм ће обухватити свечани дефиле пешадијског ешелона, дефиле моторизованог ешелона, налет ваздухопловног ешелона и падобрански десант. Од 4. до 10. маја, од девет до 19 часова биће уведен посебан режим саобраћаја у центру.

Извор: Srbija Danas/Kurir

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ