Србија

АЛБАНЦИ СПРЕМАЈУ НАПАД НА ВУЧИЋА И ДОДИКА Језиве претње лидерима пред долазак у Тирану: Откривено шта ће се догодити сутра у 18х?!

Покрет „Самоопредељење”, најекстремнија опција Албанаца на Kосову и Метохији, припрема насилне демонстрације у Тирани због доласка Александра Вучића, председника Србије, и Милорада Додика, председавајућег Председништва БиХ.

Боикен Абази, функционер ове организације, позвао је Албанце да се у среду, 8. маја, у 18 сати „супротставе доласку Александра Вучића и Милорада Додика” који, према његовим речима, угрожавају албанску нацију. Написао је и да обојица нису добродошли у Тирани, јер су истовремено опасност за правду и мир у региону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Александар Вучић и Милорад Додик су персона нон грата у Албанији. Дана 8. маја, у 18 сати, у Тирани, грађани ће се окупити да би се супротставили својој расистичкој и шовинистичкој политици, и да се противе њиховој посети Албанији током самита „Брдо-Бриони“ – написао је Абази на свом Твитер профилу.

Министар одбране Александар Вулин је, коментаришући ове претње, за „Ало!” казао да Албанија као домаћин самита има обавезу да спречи фашисте да се окупљају и прете.

– Покушај убиства из Сребренице не сме да се понови, одговорност је на Рами. Шиптари знају ко је највећа препрека „великој Албанији“, отуда мржња и страх – поручио је Вулин.

Мирослав Бјеговић, декан Факултета за безбедност, казао је за „Ало!” да је сигуран да ће самит из угла безбедности проћи у најбољем реду, да наш безбедносно-обавештајни систем ради свој посао и не препушта ништа случају.

– Својим злонамерним и непријатељским, али искреним изјавама, поводом доласка Вучића и Додика у Тирану, Kурти и Абази показују расположење и став косовског руководства јер им управо ови председници представљају једину препреку на Балкану за стварање „велике Албаније“. Сматрам да је ово још један вид притиска и застрашивања првенствено председника Вучића на захтеве такозване косовске владе да призна независност Kосова, иако знају да се на овакав начин, насиљем, претњама и без компромиса, обраћају на погрешну адресу, будући да српски народ није бирао свог председника да се плаши и попушта пред било чијим наметнутим и једностраним решењима – поручио је он.

Извор: Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ