loading...
Спорт

МОРАО ДА ОТКРИЈЕ МЕДИЈИМА ВИШЕ НЕГО ШТО ЈЕ ХТЕО: Није их занимао тенис! Новинари Ђоковића ИЗМРЦВАРИЛИ НЕПРИЈАТНИМ ПИТАЊИМА

Шпанци као да желе да се мисли Ђоковића преселе са тениских терена.

На АТП листи је Новак Ђоковић званично започео 250. недељу на трону. Међутим, партије у претходних неколико месеци су далеко од нивоа најбољег тенисера планете. Свестан је тога и сам, што је потврдио на конференцији за штампу пред почетак турнира у Мадриду.

“Од освајања титуле у Аустралији нисам у правој форми, али постепено градим своју игру и надам се да ћу у Мадриду успети да покажем свој најбољи тенис. Имао сам овде добрих резултата у прошлости. Срећан сам што сам, за разлику од прошле године када сам био повређен, ове здрав и спреман да играм. Услови су овде другачији него других терена на шљаци, висина је један од фактора, теже је контролисати лоптицукоја се брже креће кроз ваздух. Без обзира на све те детаље, потрудићу се да поново доживим успомене из 2011. и 2016. године када сам подизао пехар”, рекао је Ђоковићкоји ће у другом колу турнира играти против Тејлора Фрица (уторак, не пре 13.30).

“Рафа Надал је увек први фаворит за турнире који се играју на шљаци. У Мадриду је то вероватно и додатно изражено јер игра код куће.”

Медије у шпанској престоници није превише интересовало да разговарају са Србином о дешавањима на терену, убрзо су прешли на политичку тему. Тачније на Џастина Гимелстоба који је после инцидента у Лос Анђелесу и физичког напада на пријатеља Рендала Kаплана одлучио да се повуче са улоге представника играча у АТП.

“Донео је добру одлуку, ради се о „врућој“ теми. Мора да пронађе прави баланс са свим што се десило, налази се под огромним притиском и сматра да је тако најбоље. Био је у Мадриду, разговарали смо, имао је чврст став, разумео је шта се дешава. Подржао сам одлуку коју је донео, како ја тако и сви остали чланови Савета.”

Ова дешавања су поново „отворила врата“ за Kриса Kермода, доскорашњег председника АТП који је смењен.

“Исправите ме ако грешим, али Kрис има право да се кандидује за нови мандат на тој позицији. Не знам да ли то жели или не, нисмо разговарали о томе. У нашем спорту су нам потребни квалитетни кандидати, Kермод је један од оних који добро познаје ситуацију и сва дешавања. Биће занимљив процес за нас. Неколико компанија се бави „регрутовањем“ и истраживањем. Надам се да ћемо пронаћи праве људе који ће разумети шта је најбоље за нас.”

Покушали су новинари од председника Савета играча и да извуку његов план и програм.

“Не желим преко медија да причам о томе. Свачију одлуку поштујем, али сматрам да је боље да прво направимо договор иза затворених врата, па да изађемо у јавност, тако се порука боље преноси. Део сам Савета већ неколико година и овај систем има много мана. Управо је комуникација једна од оних ствари коју можемо да унапредимо, није довољно продуктивна и ефикасна као што би требало.”

Било је оних који су се јавно бунили због појединих одлука и нападали како српског играча тако и сам Савет.

“Не желим да упирем прстом ни у кога, већ да кажем да смо сви ми део истог система. Био сам и ја на почетку каријере такав, говорио сам своје мишљење, јер нисам разумео како ствари функционишу и то је знало да направи проблем. Рекао бих да неки играчи не желе да буду део процеса зато што им то одузима време и енергију и то поштујем. Уз то, не постоји финансијска компензација, већ само жеља да унапредиш спорт, за разлику од неких других позиција којима је то посао за који добијају плату. Наша обавеза је да будемо одговорни према свима и разумем да је потребно време да се све то схвати и да то може да буде превише за појединце. У исто врмее сматрам да није правилан приступ да у јавности говорите неке ствари, а да не знате све чињенице. Због тога наглашавам да је битно да се обе стране више потруде, пре свега када је та комуникација у питању”, закључио је Ђоковић.

Извор: Novosti/S.M.

Loading...
loading...