Србија

„НАЋИ ЋЕМО ВАС, КУКАВИЦЕ“! Весељи отворено запретио Србима, причао о начину кажњавања, а онда рекао да ће завршити оно што је ОВК започела!

Весељи је навео да је реч о прогону који је био „сличан Холокаусту“, поручивши да „Kосово не прихвата ћутање и негирање“ и да ће правда бити задовољена

Председник косовске скупштине Kадри Весељи тврди да је у понедељак и формално започео процедуре оснивања међународног трибунала за злочине које је, како је рекао, Србија починила на Kосову.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истовремено запретио хапшењем „кукавицама које су данас слободне у Србији“.

РТK2 на српском језику преноси да је у Приштини у присуству представника несталих, организације ратних удружења, косовског министарства правде, шефова посланичких група и цивилног сектора у косовској скупштини одржан састанак о формирању трибунала и да је Весељи у уводном обраћању рекао да је међународни суд „преко потребан“ како би осудио злочине које је, како тврди, Србија починила.

Весељи је навео да је реч о прогону који је био „сличан Холокаусту“, поручивши да „Kосово не прихвата ћутање и негирање“ и да ће правда бити задовољена.

„Србија ће одговарати за све ове жртве. Наша порука за злочинце и оне који негирају злочине, кукавице које су данас слободне у Србији, бићете ухапшени. Чинили сте злочине јер сте кукавице. Бојали сте се сукоба са Ослободилачком војском Kосова, па сте нападали цивиле. Наћи ћемо вас“, прети Весељи.

Извор: Tanjug/D.S.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ