Србија

ДОК САМ ПРЕДСЕДНИК НЕЋУ СЕ ОДРЕЋИ КОСОВА! Вучић поручио: Можете само да ме убијете, али признања неће бити

Председник је говорио о косовском проблему…

Председник Србије Александар Вучић гостује у емисији „Упитник“ РТС-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На почетку, председник је говорио о косовском проблему.

– Суштина је следећа: Kосово је прогласило независност 2008. године. Налазимо се у тешкој ситуацији, и нека се нико не прави луд у овој земљи. Сви знамо шта се дешава на Kосову и сада сви траже кривца – рекао је председник Србије, објаснивши да када каже да се тражи „кривац“ да је тај кривац у ствари он.

– Успели смо да неке ствари вратимо из ћорсокака и да пробамо да вратимо нешто што је одувек било изгубљено.

Он је рекао да се на дипломатском плану не дешава ниште, и да се ситуација на Kосову може описати као замрзнути конфликт.

Вучић је на питање о разграничењу рекао да Србија нема јасну границу и да је једни сматрају једно, а други друго.

– Извињавам се људима што сам говорио истину. Дешава нам се замрзнути конфликт, а то је најгоре стање за нас. Људи тога нису свесни. Покушао сам да урадим нешто добро за нас и нашу будућност. Нисам успео и то могу да признам – рекао је Вучић и додао – Био сам изложен кампањи да продајем земљу, да издајем, а на крају кажу да нису ни чули моју идеју.

– Док сам председник, нећу да признам независност Kосова. Та 10-15 година биће нека друга влада и председник који ће признати, Kосово, а ја нећу. Можете само да ме убијете, али признања неће бити. рекао је Вучић

– Покушали смо да вратимо нешто од онога што је одавно изгубљено, а онда смо видели снагу великих сила, рекао је вечерас председник Александар Вучић по питању покушаја косовског проблема.

„Суштина је следећа: Kосово је прогласило независност 2008. године. Налазимо се у тешкој ситуацији, и нека се нико не прави луд у овој земљи. Сви знамо шта се дешава на Kосову и сада сви траже кривца“, рекао је у емисји Упитник и потврдио да када каже да се тражи „кривац“ – да је тај „кривац“ уствари он.

Kосово је, подсетио је прогласило независност 2008. године, а Србија је, каже, успела да неке ствари врати из ћорсокака и да проба да врати нешто што је одувек било изгубљено.

У тим настојањима суочили смо се , каже, са снагом великих сила, али и притнивицима унутар земље, и са чињеницом да се на различите начине разарала сама могућност да Србија, не Срби, имају нешто од тога.

Он је рекао да је његова компромисна идеја одбачена, а на питање шта је тачно мислио под разграничењем, рекао је – да се успостави праведна и правичнна граница између Срба иу Албанаца.

Извор: Espreso.rs / Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ