Регион

УБИЛА СЛОБОДАНА (12) ДОК ЈЕ ВОЗИО БИЦИКЛ: Муслиманка пришла српском дечаку с леђа и потегла нож… Да ли ће је стићи правда?

Фото: Pixabay.com

Суд БиХ изрећи ће сутра првостепену пресуду Сакибу Халиловићу и Елфети Весели, оптуженима за свирепо убиство дванаестогодишњег дечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Kоманде здружених јединица Липље, Kаменица, такозване Армије БиХ у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село на подручју Kаменице, пише Српскаинфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према оптужници, Веселијева је на најсвирепији начин убила дечака тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Сакиб Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дело, али није предузео неопходне мере да она буде кажњена.

Тужилаштво је у завршној речи 12. марта нагласило да је током поступка ван сваке разумне сумње доказало кривицу оптужених.

Тужилац Мирослав Јањић рекао је да је кривица доказана ван сваке сумње и да је свака чињеница из оптужнице поткријепљена доказима и сведоцима, односно да је Веселијева била припадник јединице Сакиба Халиловића и да је убила 12-годишњег дечака српске националности Слободана Стојановића.

Браниоци Халиловића и Веселијеве у завршним речима 29. марта затражили су да они буду ослобођени.

Халиловићев бранилац Лејла Човић рекла је да у овом кривичном поступку не постоји ниједан материјални доказ да је Халиловић био именован, изабран или постављен на позицију командовања.

Мирна Делалић, бранилац Елфете Весели, рекла је да Веселијева никада није била припадник ниједне војне јединице, нити је учествовала у ратним дејствима, те да није истина да је оптужена дечака убила из освете.

Изрицање пресуде заказано је за 8.30 часова.

Фото: Pixabay.com
Извор: Srpskainfo/Alo.rs/M.Ž.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ