Спорт

ВАВРИНКА ЈЕ ИЗОКОЛА НАПАО ЂОКОВИЋА: Новак му је ЖЕСТОКО одговорио, а једна ствар му је посебно сметала

Српски тенисер пласирао се у треће коло Мастерса у Мадриду.

Новак Ђокповић демолирао је у другом колу Мастерса у Мадрида Тејлора Фрица са 6:4, 6:2, али на конференцији за медије после меча, више питања је било везано за тренутбна дешавања у тенису него за сам меч. Неки тениосери, међу којима и Стен Вавринка, критиковали су Новака због нереаговања на скандал са Џастином Гимелстобом, тениским радником који је осуђен због насиља. Новинаре је наравно занимало какав је однос српског тенисера после Вавринкиног писма у кјојем је отворено критиковао ситуацију у тенису.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– С једне стране допада ми се што жели да буде укључен, да изрази своје мишљење. То подстичем код сваког играча. Сви морају да буду информисани, да разумеју каква је ситуација јер свако може да допринесе. С друге стране, не свиђа ми се што је одлучио да прво јавно говори о томе. Требало је прво да разговара са момцима из Савета. Рекао сам му то, као и да разумем његов став – рекао је Ђоковић.

Ђоковић је као председник Савета тенисера објаснио читаву ситуацију која је владала око Гимелбстоба од тренутка када је осуђен.

– Укључен сам у комплетан процес. Разумем шта се дешава иза затворених врата. Осталима недостаје информација, што може да буде опасно. Било је толико спекулација, сви другачије схватају информације које им пружате. Ми у Савету покушавамо да разумемо сваки детаљ пре него што јавно саопштимо наш став. Нисмо сада морали ништа да радимо јер је Џастин Гимелстоб разумео последице и сам се повукао. Много тога се дешавало последњих месеци и сви морамо боље да се носимо с тим. Kриво ми је што су многи говорили јавно пре него што су причали с нама – истакао је Ђоковић.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ