Регион

БРУКА ЦРНОГОРСКЕ ДРЖАВЕ! Сви Срби проглашени кривим у случају „Државни удар“!

Подгорички Виши суд прогласио је кривим Андрију Мандића и Милана Kнежевића у случају познатом као „Државни удар“.

Судија Сузана Мугоша казала је да су сви који су обухваћени оптужницом криви за покушај тероризма на дан парламентарних избора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Окривљени Андрија Мандић да поступа по упуствима организатора и припадника криминалне организације врбује друга лица за припаднике криминалне организације која ће учествовати у припремању и извршењу кривичних дела због којих је криминална организација створена – рекла је судија Мугоша.

Раније је један од лидера Демократског фронта, Милан Kнежевић, рекао да он и Андрија Мандић изрицање пресуде неће чекати у судници.

– Нити имамо намеру да дајемо легитимитет судском већу које ће прочитати наредбу у име породице Ђукановић – казао је Kнежевић.

Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћени су двојица руских држављана Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Kристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић и Србољуб Ђорђевић. Оптужен је и возач ДФ-а Михаило Чађеновић.

Специјални тужилац Саша Чађеновић, на крају изношења завршних речи, 28. марта, затражио је да се Шишмаков и Попов казне максималном казном затвора.

Он је за Kнежевића предложио блажу, а за Мандића и Чађеновића строже казне. Адвокати оптужених за покушај тероризма на дан парламентарних избора затражили су ослобађајуће пресуда за своје брањенике.

Они су казали да су материјални докази супротни са изјавом сведока сарадника Саше Синђелића.

Извор: Srbija Danas/Vijesti.me

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ