Србија

ЦРНО НЕБО НАД СРБИЈОМ: Данас киша, за викенд температурни шок, од следеће недеље ПОТОП! А онда до краја месеца… необјашњиво!

У Србији се сутра очекује умерено до потпуно облачно време, ујутро на северу и западу, а током дана и у осталим крајевима местимично киша и локални пљускови, који ће понегде бити праћени грмљавином

У току ноћи се прогнозира престанак падавина. Ветар ће бити слаб и умерен западни и југозападни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јутарња температура кретаће се од 5 до 11, а највиша дневна од 14 до 20 степени Целзијуса, саопштио је РХМЗ. И у Београду ће сутра бити умерено до потпуно облачно, средином дана и током поподнева повремено са кишом. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Јутарња температура око 11, највиша дневна око 16 степени Целзијуса.

За петак се прогнозира облачно јутро, на истоку и југоистоку још понегде са кишом, а током дана доћи ће до постепеног разведравања и мањег пораста температуре. У суботу претежно сунчано и топло. У недељу ће се задржати топло уз наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, које ће средином дана захватити западне и југозападне, до краја дана и остале крајеве.

Затим ће до краја периода, односно 16. маја, преовладивати облачно са кишом и свежије. Локално се очекују обилне падавине, нарочито у западним и југозападним крајевима.

Следеће недеље – потоп!
У понедељак и уторак биће облачно и углавном суво време, али то је увертира пред оно што нас чека од среде, а чека нас – потоп!

У среду интензивне падавине, као и са викенд, са температуром око просека за ово доба године.

Од понедељка 20. маја следи поново ред сунчаног, топлог времена, понегде са пљусковима и грмљавином.

Допло време и углавном без падавина требало би да се задржи у последњој недељи овог месеца.

Фото: Pixabay.com

Извор: Alo.rs/M.Ž.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ