Србија

„НЕМОЈТЕ НИ ДА СУМЊАТЕ У ТО“ Путинов човек донео ПОРУКУ која одзвања Србијом!

„Србија има подршку Русије по питању Kосова, а наш је став да тај проблем може да буде решен само у складу са резолуцијом Савета безбедности 1244“.

Kонстантин Kосачов, један од најмоћнијих политичара и дугогодишњи близак сарадник председника те земље Владимира Путина, поручује да је Русија уз Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Међународног комитета руске Думе, познат по оштрим ставовима према Западу, НАТО и САД, рекао је да ће Русија увек бити најискренији пријатељ Србије.

Kако је навео Kосачов, посебно истичући да је то порука Србима, у руску подршку нико не треба ни на тренутак да посумња. А осврнуо се и на питање Kосова.

– Решавање проблема Kосова може бити само у складу са резолуцијом Савета безбедности 1244 и Уставом републике Србије. Веома смо забринути што у (тзв.) косовској влади стално нарушавају поменуту резолуцију. Најочигледнији пример нарушавања је стварање (тзв.) армије, стварање (тзв.) министарства одбране, што је у потпуности противречно ставовима Резолуције 1244 и ставу Руске Федерације – истакао је Kонстантин Kосачов.

– Ми смо у Русији врло забринути што се све ово дешава уз дозволу, подршку и помоћ Сједињених Америчких Држава. То је директно мешање САД у процес, што је потпуно противречно међународном праву и уставу Уједињених нација – додао је Kосачов.

Kонстантин Kосачов је истакао и став према нарушавању права Републике Српске.

– Ако буде било каквог нарушавања права Републике Српске, то ће аутоматски бити рушење селе Босне и Херцеговине, то ће бити пут нарушавања целовитости БиХ, која је начињена на принципима Дејтонског споразума и биће учињена велика штета житељима Републике Српске.

Kосачова посебно радује чињеница да српски народ воли руског председника Владимира Путина.

– Веома ми је драго да чујем такве оцене и такав став српског народа по питању председника Путина. Сигуран сам да је тако, али знам и зашто је тако: зато што Русија под вођством председника Владимира Путина као стратешки партнер према Србији и то је обострано. Хтео бих свима да кажем да смо ми са вама и на томе се темеље наши односи. Становници Србије треба да знају и не треба да сумњају ни тренутак, ни у Владимира Путина, ни у Русију. Ми смо били и остаћемо најискренији пријатељи Србије – рекао је Kостантин Kосачов.

Kосачов се осврнуо и на питање НАТО- а и општефг става о српском уласку у Алијансу.

– Сигуран сам да ће НАТО убудуће покушавати да укључи Србију у круг свог деловања. Ако се не варам, то је потпуно противречно томе што осећају држављани Србије и таква, агресивна политика НАТО јесте директно, експлицитно кршење суверенитета Републике Србије – закључује Kонстантин Kосачов.

Извор: Srbija Danas/Srpski telegraf

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ