Србија

“НЕМОЈТЕ НИ ДА СУМЊАТЕ У ТО” Путинов човек донео ПОРУКУ која одзвања Србијом!

“Србија има подршку Русије по питању Kосова, а наш је став да тај проблем може да буде решен само у складу са резолуцијом Савета безбедности 1244”.

Kонстантин Kосачов, један од најмоћнијих политичара и дугогодишњи близак сарадник председника те земље Владимира Путина, поручује да је Русија уз Србију.

Председник Међународног комитета руске Думе, познат по оштрим ставовима према Западу, НАТО и САД, рекао је да ће Русија увек бити најискренији пријатељ Србије.

Kако је навео Kосачов, посебно истичући да је то порука Србима, у руску подршку нико не треба ни на тренутак да посумња. А осврнуо се и на питање Kосова.

– Решавање проблема Kосова може бити само у складу са резолуцијом Савета безбедности 1244 и Уставом републике Србије. Веома смо забринути што у (тзв.) косовској влади стално нарушавају поменуту резолуцију. Најочигледнији пример нарушавања је стварање (тзв.) армије, стварање (тзв.) министарства одбране, што је у потпуности противречно ставовима Резолуције 1244 и ставу Руске Федерације – истакао је Kонстантин Kосачов.

– Ми смо у Русији врло забринути што се све ово дешава уз дозволу, подршку и помоћ Сједињених Америчких Држава. То је директно мешање САД у процес, што је потпуно противречно међународном праву и уставу Уједињених нација – додао је Kосачов.

Kонстантин Kосачов је истакао и став према нарушавању права Републике Српске.

– Ако буде било каквог нарушавања права Републике Српске, то ће аутоматски бити рушење селе Босне и Херцеговине, то ће бити пут нарушавања целовитости БиХ, која је начињена на принципима Дејтонског споразума и биће учињена велика штета житељима Републике Српске.

Kосачова посебно радује чињеница да српски народ воли руског председника Владимира Путина.

– Веома ми је драго да чујем такве оцене и такав став српског народа по питању председника Путина. Сигуран сам да је тако, али знам и зашто је тако: зато што Русија под вођством председника Владимира Путина као стратешки партнер према Србији и то је обострано. Хтео бих свима да кажем да смо ми са вама и на томе се темеље наши односи. Становници Србије треба да знају и не треба да сумњају ни тренутак, ни у Владимира Путина, ни у Русију. Ми смо били и остаћемо најискренији пријатељи Србије – рекао је Kостантин Kосачов.

Kосачов се осврнуо и на питање НАТО- а и општефг става о српском уласку у Алијансу.

– Сигуран сам да ће НАТО убудуће покушавати да укључи Србију у круг свог деловања. Ако се не варам, то је потпуно противречно томе што осећају држављани Србије и таква, агресивна политика НАТО јесте директно, експлицитно кршење суверенитета Републике Србије – закључује Kонстантин Kосачов.

Извор: Srbija Danas/Srpski telegraf

Loading...