Србија

ПОДИГАО БУРУ! Макрон: Много волим и поштујем Србе

У Паризу у среду обележен Дан победе у Другом светском рату. Француски председник поздравио заставе наше земље

МНОГО волим Србе!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је једна од порука коју је француски председник Емануел Макрон упутио представницима српске дијаспоре који су по традицији носили наше државне и војничке заставе на јучерашњој церемонији обележавања Дана победе у Другом светском рату код Тријумфалне капије у Паризу.

– Поздравио се са нама и застао да са сваким од нас поразговара. Рекао сам му да негујемо пријатељство између две земље и да волимо Француску и Србију, на шта ми је одговорио да и он много воли Србе – каже, за „Новости“, Слободан Ђекић, један од четворо српских заставника на церемонији.

Уз њега је била и председница Свесрпске заједнице Француске Слађана Стаменовић.

– Макрон се распитивао о раду нашег удружења и поручио да не треба да се бринемо, јер је, како је рекао, српско-француско пријатељство трајно – преноси утиске Стаменовићева.

Макрон је стиснуо руку и Сузани Рељић.

– Поручио је да му је драго што смо увек ту са српским заставама. Препознао нас је, јер смо редовни на обележавањима Дана победе у оба светска рата – истиче Рељићева.

Најдуже у разговору с Макроном јуче се задржао представник удружења старих ратника из Првог светског рата Петар Петровић Пепи.

– Рекао сам му да смо га чекали прошле године, и да се надамо да ће коначно посетити Србију. Уверио ме је да ће доћи у Београд 16. јула, после обележавања Дана француске Републике. Поручио је да га чекамо и поздравио нашу заставу – каже Пепи.

Српски барјаци су стајали уз велики број француских застава и уз по једно знамење Грчке и САД, савезника из Другог светског рата.

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ