Србија

СЛУЧАЈ УБИСТВА ПЕВАЧИЦЕ НЕ ЈЕЊАВА: Марјановићу гори под ногама, нова оптужница стиже на његову адресу! Прети му 40 година робије!

Против Марјановића је била спроведена допуна истраге

Виши суд у Београду, који ће одлучивати о потврђивању оптужнице против Зорана Марјановића, треће по реду, којом се терети за убиство супруге Јелене, 2. априла 2016. у Борчи, послата је одбрани на одговор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, кривично ванпретресно веће суда је након формалног испитивања оптужнице, проследило оптужницу 25. априла на одговор Марјановићу и његовим браниоцима, наводи се у информацији суда.

Марјановићу се ставља на терет кривично дело тешко убиство за које је запрећена казна до 40 година затвора.

Након што му стигну одговори одбране, Виши суд, који је раније био потврдио другу по реду оптужницу, донеће нову одлуку, а може оптужницу решењем да потврди, или да је поново врати тужилаштву на дораду.

Против Марјановића је након вишемесечне допуне истраге 19. априла Више јавно тужилаштво у Београду доставило је суду нову оптужницу против Зорана Марјановића.

Против Марјановића је била спроведена допуна истраге, по налогу Апелационог суда у Београду који је прошле јесени укинуо решење Вишег суда о потврђивању оптужнице и наложио низ додатних вештачења и саслушање ћерке уз правног заступника – адвоката.

Марјановић се терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи.

У непосредној близини места злочина, према оптужници, била је и малолетна ћерка Зорана и Јелене, која је тог поподнева са родитељима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је недавно суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге, фолк певачице.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ пуне три године.

Њен супруг је ухапшен 15. септембра 2017. године, готово годину и по од убиства.

Он је и пре тога био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму и генерално је својим иступима пленио пажњу „жуте штампе“.

Извор: Tanjug/D.S.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ