Србија

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ У МАЈУ МЕСЕЦУ? Данас киша, али то није ништа у односу на оно што нас чека у понедељак!

Субјективни осећај ће нам говорити да је у Београду минус.

Наредних дана у Србији смена кише, облака и сунца. Данас јутро облачно, на истоку и југоистоку још понегде са кишом. Током дана делимично разведравање. Најнижа температура од 7 до 10 степени, а највиша од 17 до 21 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У суботу претежно сунчано и топло. Ветар слаб и умерен, јужни. Најнижа температура од 7 до 12 степени, а највиша од 20 до 24 степени.

У недељу ујутру и пре подне умерено облачно и суво. Средином дана на западу и југозападу, током поподнева и у осталим крајевима јаче наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и локално обилним падавинама. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни, од средине дана у скретању на северозападани правац и у појачању. Најнижа температура од 8 до 14 степени, а највиша од 19 до 24 степени.

Али, како наводи портал Wеатхер2умбрелла, у понедељак у Београду температура до 6 степени, уз јаку кишу и умерен ветар. Међутим, оно што забрињава је ће субјективни осећај током преподнева бити минус 5! Kиша ће падати бар до 17 сати, а тада ће и субјективни осећај „скочити“ у плус.

Примера ради, у Новом Саду температура у понедељак од 5 до 7 степени, али ће субјективни осећај бити као да је топлије.

У уторак од 7 до 17 степени, уз кишу и грмљавину, прогнозира портал Аццуwеатхер. У среду облачно, уз локалне пљускове, температура од 10 до 19 степени. Време слично и у четвртак. Тек у петак ћемо, наводи овај портал, видети сунце, тада ће се смењивати облаци и сунце, а температура ће бити од 10 до 18 степени.

ОБИЛНИЈЕ ПАДАВИНЕ
Од недеље 12. маја до среде, 15. маја на подручју Србије повремено киша, пљускови и грмљавине. Највише падавина очекује се током ноћи у недељу на понедељак и у понедељак у западним и југозападним деловима земље, локално и преко 40 мм, упозорава Републички хидрометеоролошки завод на обилније падавине.

Извор: Telegraf/ N.M.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ