Русија Србија

Ево шта се дешава! На војну параду стигао Путинов човек ОД ПОВЕРЕЊА, донео спасоносну поруку за Србију!

Шеф одбора за спољне послове руског Савета федерације Kонстантин Kосачов стигао је јуче у Београд, где је учествовао у маршу „Бесмртног пука“, данас је стигао и у Ниш, на војну параду поводом Дана победе.

По доласку у Србију поручио је да присуством прославама у Београду и Нишу жели да у име Русије захвали грађанима Србије за однос према тој великој победи, празнику и заједничкој историји. Указао је да НАТО жели да поткопа политику војне неутралности Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kонстантин Kосачов навео је да марш „Бесмртног пука“ у Београду није ништа мање важан у поређењу са парадом у Москви.

– То је наш заједнички празник, јер су наши очеви и дедови раме уз раме ослобађали Београд, бившу Југославију, Балкан, Европу. И зато за мене, као руског политичара, то није ништа мање важно у поређењу са парадом у Москви – наводи Kосачов.

Додаје да је са захвалношћу примио предлог председника Вучића да буде у Београду и Нишу.

Kосачов ће данас имати и одвојени састанак са председником Србије, којем лично али и грађанима Србије жели, пре свега, да изрази захвалност за однос према Дану победе.

– Желео бих да јасно потврдим да се то у Русији прима са захвалношћу – рекао је Kосачов и додао да се он с великим поштовањем односи према избору Србије која је самостално, без икаквог спољног мешања, тај празник учинила својим и која се с правом може поносити подвигом својих очева и дедова за време рата.

Kако каже, за Русију је Дан победе главни празник, празник који уједињује нацију и људе различитих политичких погледа, узраста, професија.

„У Русији знамо како да се према том празнику односимо и с наше тачке гледишта он треба да уједињује и човечнаство, све оне који не прихватају нацизам, који су против рата, који памте хероје који су спасили човечанство од нацизма“, рекао је Kосачов.

Извор: Alo!; D.K.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ