Србија

БИА И МУП КРЕНУЛИ У СУРОВУ АКЦИЈУ! Похапшени моћници из свих крајева Србије, директори фирми, службеници Владе!

Ово је листа свих који су лишени слободе!

Kако сазнаје Ало.рс, током јучерашњег дана у координираној акцији припадника Безбедносно-информативне агенције, Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције МУП Републике Србије и Вишег јавног тужилаштва у Београду, лишени су слободе Бојан Мишић, шпедитер из Ниша, власник и директор „БРW царс“, Драшко Kандић, службеник фирме „Траце Сербиа“, Небојша Нешић, власник и директор фирме „Херба фарм“ и Миленко Никић, службеник у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су ухапшени због сумње да су извршили кривично дело трговина утицајем.

Према нашим сазнањима, поменута група лица је противправно захтевала од представника невладине хуманитарне организације „28. јун“ новчану надокнаду у износу од 37.500 евра, како би омогућила несметан увоз хуманитарне помоћи у виду медицинске опреме, које су представници невладине хуманитарне организације „28. јун“ прикупили и упутили здравственим установама у Нишу, KиМ, Републици Српској, као и повратничким српским срединама у Хрватској.

Након лишавања слободе поменутих лица приступиће се претресу по Закону о кривичном поступку пословних канцеларија и стамбених објеката које користе поменута лица, у циљу фиксирања материјалних доказа за извршено кривично дело.

Извор: Ало.рс/ М. И.

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ