Свет

„МНОГО ЋЕ ПАТИТИ“ Трамп поново бљује ватру, његово последње упозорење ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА!

Фото: Јутјуб

Уколико званични Техеран покуша да уради ишта што личи на напад, много ће патити, упозорио је данас амерички председник Доналд Трамп.

Обраћајући се новинарима у Овалној канцеларији, Трамп је, упитан о инциденту у коме су учествовали саудијски танкери код обала УАЕ и сумњи да је у питању саботажа, рекао да ће бити великих проблема за Иран уколико се ишта деси, пренео је АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заливски званичници описали су инцидент надомак обала Уједињених Арапских Емирата као покушај саботаже.

АП наводи да су детаљи инцидента и даље непознати.

Извор агенције Ројтерс из обавештајних кругова САД каже да је Иран главни кандидат за инцидент, јер, како сматра, одговара њиховом „модус операндију“.

„Ово је то што Иран ради. Ствар каку бисте могли да видите да Иран изводи“, рекао је анонимни званичник.

Министар енергетике Саудијске Арабије Халид ел Фалих рекао је данас да су два саудијска нафтна танкера у недељу претрпела „саботажни напад“ на обали Фуџејре, која припада Уједињеним Арапским Емиратима, чиме је доведена у питање безбедност снабдевања светске нафте.

Саудијско министарство спољних послова саопштило је да су напади код обала УАЕ „опасне претње безбедности пловидби и међународној сигурности“, пренела је агенција Ројтерс.

Један од два танкера био је на путу да укрца саудијску сирову нафту у луци Рас Танура, да би је после испоручила купцима државне нафтне компаније „Сауди Арамко“ у САД, рекао је Фалих.

У нападу није било повређених или цурења нафте, али је изазвао значајно оштећење на структури два танкера, додао је он.

У недељу, министарство спољних послова УАЕ саопштило је да су четири брода била предмет „саботажних операција“ недалеко од територијалних вода УАЕ и да није било жртава.

Извор: Тањуг; Д.K.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ