Србија

ПОЧЕО ЈЕ ПОТОП! Штаб за ванредне ситуације у приправности, Сава расте, спремите се за ЧЕТВРТАК И ВРХ ТАЛАСА!

У већини места у Србији данас и ноћас очекују се обилније падавине.

Укупна количина падавина биће од 20 до 40 милиметара, локално и око 60 милиметара по метру квадратном.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Очекује се облачно и свежије време с кишом, а у централним и јужним крајевима и с пљусковима са грмљавином.

Дуваће умерен, повремено и јак, северни и северозападни, на југу и истоку источни и југоисточни ветар. Јутарња температура биће од осам до 13 степени, највиша дневна од 10 на западу и северозападу до 19 степени на истоку и југоистоку Србије.

Према прогнози, у Београду ће данас бити облачно и свежије, повремено с кишом, уз умерен западни и северозападни ветар. Температура без већег колебања, око 12 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 21. маја, до петка ће бити умерено и потпуно облачно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином. Од суботе променљиво и топлије, у већини места са дужим периодима сунчаног времена и ретком појавом послеподневних пљускова и грмљавина.

За укупно пет дана, на југозападу, западу, северу и у централним деловима земље очекује се од 80 до 120, а на истоку и југоистоку од 40 до 80 литара кише по квадратном метру.

Само за прва два дана очекује се да укупна количина падавина у већини места буде од 20 до 40, а у западној Србији, Срему и Бачкој око 60 литара по квадратном метру.

Славомир Стевановић, помоћник директора Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), каже да је штаб за ванредне ситуације већ у приправности. Он истиче и да најаве указују да би ситуација на Сави могла да буде озбиљнија и да се врх таласа у Србији очекује у четвртак или петак. Додаје да Шабац има деоницу која је осетљива на велике воде.

Извор: Ало.рс/М. И.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ