Србија

ШОК У „ЋИРИЛИЦИ“! АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИК ДОЛАЗИ У СРБИЈУ?! Мук у Марићевом студију! Трамп решава проблем Косова

„Да ли је Србија на погрешној страни историје?“ била је тема вечерашње емисије „Ћирилица“ водитеља Миломира Марића

Марићеви гости дотакли су се теме Kосова и односа са Америком, а нарочито прилици да се Србија договори са Трамповом администрацијом у Вашингтону како би решила питање јужне покрајине у своју корист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши министар одбране СЦГ Првослав Давинић провео је неко време у САД и као познавала прилика у Вашингтону, каже да Трамп има позитиван став о председнику Србије Александру Вучићу.

– Трамп је као бизнисмен препознао да овде може нешто да се направи у пословном смислу. Он хоће да реши проблем Kосова и тако лупи шамар Kлинтоновима, показујући какав су они хаос на Балкану направили. Управо то је шанса Србије. Трамп хоће да то реши пословно, свако да добије нешто и да не изгуби све – каже Давинић.

Он је истакао да Трамп има дбва проблема, бробу са дубоком државом у самом Стејт департменту. На другој страни Пентагон хоће да заврши посао и затвори овај простор за Русију.

Давинић као проблем Србије види наш однос са Немачком и Француском које имају супротан став о решењу Kосова, а важни су економски партнери наше земље, па је тако проблем ићи против Меркелове и Макрона.

– Решења Kосова неће бити док Трамп не избори други мандат, за шта има велике шансе. Уколико поново победи, сигуртан сам да ће доћи у Србију – рекао је Давинић.

Слободан Рељић, професор, новинар и бивши главни и одговорни уредник НИН-а, истакао је негативну улогу САД на Балкану.

– Американци нису трајно овде и њихово присуство је погубно. Мења се ситуација у свету и уздижу се друге силе попут Русије и Kине. Ситуација на Балкану сада зависи и од других сила – рекао је он.

Рељић је Трампа назвао покушајем спашавања САД као силе у опадању.

Извор: Ало.рс/Д.Н. Д

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ