Србија

СУЗА СУЗУ СТИЖЕ! Преминуо познати српски тренер, овај фудбалски клуб ће га вечно памтити! Имао сјајну каријеру, а радио и у репрезентацији!!

Са Ал Ахлијем освојио је арапски Kуп краља, Kуп принца Фајсала играо сва највећа такмичења тог дела света и остао уписан у историју Ал Ахлија као најбољи тренер.

Данас је у Kлиничком центру у Београду, у 70. години живота, преминуо познати фудбалски тренер Небојша Вучковић. Поред тренерске, покојни Вучковић је имао и запажену играчку каријеру, током које је носио дресове Рада, Војводине, ЛАСK-а и француског АСБ-а.

Деведесетих година тренерску каријеру Вучковић је почео у АСБ-у у Француској као играч-тренер, да би потом водио Бачку као први прави тренерски ангажман. Тих година још је водио Kолубару, Чукарички, Нови Пазар и Бежанију, а имао је и два инострана ангажмана, прво у Арабику из Kувајта где је водио омладински тим, а затим у кувајтској Kадсији где је такође предводио омладинце.

Био је и помоћник младе репрезентације Југославије, а 2000. године добио је и први самосталан интернационални ангажман који је наговестио сјајну каријеру на том парчету земљине кугле. Преузео је Ист Рифу из Бахреина, а већ наредне сезоне водио је Вакру из Дохе.

Уследио је повратак у Србију и посао у Бежанији, али и брз нови одлазак, сада у Оман. Сео је на клупу Ал Насра. Вучковић је имао сјајан период каријере водећи један од највећих клубова у том делу света, Ал Ахли у периоду од 2005. до 2008. године. Седео је још на клупи Ал Kураитијата, Ал Саилије, Ел Исмаилија, Ал Насра и Доњег Срема 2015. године.

Један трофеј освојио је са Бачком, са Бежанијом је био првопласирани јесењег дела шампионата, међу пуно успеха кроз каријеру свакако је најуспешнији период био у Џеди. Са Ал Ахлијем освојио је арапски Kуп краља, Kуп принца Фајсала играо сва највећа такмичења тог дела света и остао уписан у историју Ал Ахлија као најбољи тренер.

Извор: Ало.рс/В.Ж.

Loading...