Србија

ПРЕЛОМИЛИ МУ ЛОБАЊУ: Нападачи са фантомкама, палицама крвнички претукли тинејџера (16)! У тешком је стању, лекари му се боре за живот!

Фото: Pixabay.com

Тинејџер је потом пребачен у болницу

Младића М. М. (16) крвнички је претукла група маскираних нападача након утакмице игране на стадиону Фудбалског клуба Торлак у Kумодражу и лекари се боре за његов живот, сазнаје „Блиц“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према нашим информацијама, до напада је дошло у понедељак увече у близини поменутог стадиона. М. М. је раније тог дана из публике гледао утакмицу Торлак – Студентски град. По завршетку утакмице, у вечерњим сатима, њега је сачекала и напала група маскираних хулигана са палицама у рукама.

– Петорица мушкараца, са фантомкама напала су М. М. и претукла га палицама. Нису гледали где га ударају. Тукли су га по глави и нанели му озбиљне повреде због чега је живот младића озбиљно угрожен – каже наш извор упознат са случајем.

Тинејџер је потом пребачен у болницу, где су констатовани преломи лобање на два места и, према незваничним информацијама, лекари су се јуче борили за његов живот. Према тим сазнањима, М. М. је оперисан у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, али стање му је и даље тешко.

Званичне информације о овом случају у поменутој установи нису хтели да износе у јавност.

Полиција је убрзо након инцидента привела једну особу за коју се сумња да има везе с овим догађајем. Њој је, како сазнајемо, одређено полицијско задржавање до 48 сати.

Засад није познат мотив овог монструозног напада. У овом тренутку полиција и Више тужилаштво у Београду, које је преузело истрагу, су га окарактерисали као кривично дело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу. Тако се квалификују сви инциденти који су мотивисани навијачким сукобима.

Полиција се јуче није званично оглашавала поводом овог случаја. Незванично, у току је прикупљање доказа како би се пронашли и остали нападачи – верује се да их је било петорица.

Запослени у ФK Торлак, који су желели да остану анонимни, рекли су јуче за „Блиц“ да полиција трага за аутомобилом за који се сумња да је коришћен приликом напада. из њега су, наводни, хулигани искочили и устремили се ка момку.

У ту сврху прегледају се и сигурносне камере из околних улица.

– Тај дечко је у понедељак први пут дошао на утакмицу нашег клуба. Дошао је сам, нико га не познаје – каже запослени у клубу.

Према Kривичном законику, ко физички нападне или се физички обрачунава са учесницима спортске приредбе или јавног скупа казниће се затвором од шест месеци до пет година и новчаном казном.

Међутим, уколико је извршењем ових дела дошло до нереда у коме је неком лицу нанета тешка телесна повреда или је оштећена имовина веће вредности, учинилац ће се казнити затвором од две до десет година.

Још су теже законске санкције запрећене ономе ко приликом оваквих нереда убије другу особу.

Ако се испостави да сукоб јесте мотивисан навијачким страстима, биће то још један у низу крвавих обрачуна по којима су терени у Србији постали познати.

Шта се даље очекује у истрази овог конкретног инцидента?

По истеку задржавања, приведеног хулигана ће саслушати тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду, након чега ће се знати да ли ће му бити одређен притвор или ће бити пуштен да се брани са слободе.

Сукоб „Инвалида“ са „Радовцима“

Претучени М. М. је, наводно, члан навијачке групе ФK Вождовац „Инвалиди“, а даља истрага показаће да ли је у питању навијачки обрачун. Гласине у навијачким круговима говоре о томе да су „Инвалиди“ у вишегодишњем крвавом сукобу са навијачима „Рада“, групом „Јунајтед форс“.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Блиц/Д.С.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ