Србија

ВЕЈЕ КАО УСРЕД ЈАНУАРА: У Србији тренутно пада снег! Грађани у приправности, ови крајеви наше земље су се забелели!

Становници Србије данас се смрзавају у правом јесењем дану, пропраћеном упорном кишом. Грађани су поново обули чизме и натукли зимске јакне, а температуре нису прелазиле 10. подељак.

Међутим, киша је у Сјеници прерасла у снег који, како кажу грађани, веје као усред јануара. Фотографије су заиста идиличне, иако се не уклапају у ово доба године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Већ смо навикли да Сјеницу називају српским Сибиром. Ова општина позната је као изразито хладан крај, а у зимским данима убраја се у најхладнија места у Европи. Снег је очигледно због специфичне температуре и завејао овај крај.

Невреме које је пре пар дана захватило БиХ стигло је и у Србију. Температуре не прелазе 10 степени целзијуса, а у западним деловима државе пада и снег.

Иначе, како најављују метеоролози, топлије време очекује се тек до суботе. Дотад ће Србија остати под утицајем снажног циклона, чији се центар налази над југом Италије, и који утиче на време не само у нашој земљи, већ у целом региону.

Температуре не прелазе 10 степени целзијуса, а у западним деловима државе пада снег. Снег је на Пештеру, Златару и Новој Вароши.

Иако снег у мају није баш непозната појава у овим крајевима ипак је нико није очекивао после температура које су прелазиле и двадесети степен целзијуса пре само два дана.

Према најавама метеоролога лепше време очекује се тек за викенд. Дотле ћемо бити под утицајем циклона чији је центар над југом Италије.

Извор: Ало.рс/ Н.М.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ