Србија

„КАРАЂОРЂЕ ЈЕ ЗЛОЧИНАЦ КОЈИ ЈЕ УБИО 3.000 ЉУДИ“ Брука у Сјеници, посланица зауставља називе улица са српским именима

Одборница СПП Санела Халковић каже да ће њена политичка групација учинити све како се једна улица у Сјеници више не би звала по вођи Првог српског устанка.

Иако је крајем минуле седмице са дневног реда седнице локалног парлемента скинута тачка „Преименовање назива улица“, јер су се мишљења одборника драстично разилазила, па није било ни кворума, у Сјеници је 14. маја ипак формирана посебна комисија састављена од представника свих парлементарних странака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Њен задатак ће бити да размотри све досадашње идеје и за неку од наредних седница припреми свој, „дорађени“ предлог за називе улица и тргова у вароши на Пештеру где политичку већину чине СДА и СДП, а у власти су и социјалисти.

Одборник Странке правде и помирења (СПП) Санела Халковић каже да ће њена политичка групација учинити све како се једна улица у Сјеници више не би звала Kарађорђева, јер је – тврди – реч о ратном злочинцу који је убио око 3.000 овдашњих људи.

ПОЛУЖА У НОВОМ ПАЗАРУ?

Kао и у Новом Пазару, где је ова тачка такође привремено скинута са дневног реда, предлог за преименовање назива улица је истакла СДА која је успела да у Тутину улице назове именима Аћиф-ефендије, Ибрахима Ругове и Адема Демаћија.

Странка демократске акције је у Новом Пазару намеравала да једну од саобраћајница назове по Шабану Полужи којег историја памти као озлоглашеног вођу балиста на Kосмету…

Извор: Новости; Д.K.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ