Србија

СТОТИНЕ ХИЉАДА КОМАДА ИЛЕГАЛНОГ ОРУЖИЈА НА КОСОВУ: Албанци спремају залихе за КОНАЧАН ОБРАЧУН

Према информацијама које поседују добро обавештени извори на Kосову тренутно постоји око 260.000 нелегалних комада оружија, што је пре свега претња за Србе на северу покрајине, али и за цео регион.

Директор Међународне јединице за координацију спровођења закона (ИЛЕЦУ) Бесник Салиху каже да је то доказ да Kосово представља транзитну зону за шверц оружија, потврђујући своју процену да на Kосову тренутно постоји око 260.000 комада илегалнох оружија. Иако представници лажне државе кажу да би шверц престао оног тренутка када би они постали чланица ИНТЕРПОЛ-а, добро обавештени извори кажу да Албанци до оружије чувају за евентуални напад и разрачунавање са Србима на северу покрајине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши потпуковник KОС-а Љубан Kаран да на свим подручијима бивше Југославије постоји илегалног оружија.

– Тај проблем је међутим на Kосову много опаснији не само због велике количине оружија које је у поседу Албанаца, већ и зато што они то оружије чувају за евентуални напад на Србе. У другим подручијима се то оружије користи само за шверц и криминалне сврхе, док Албанци чекају смао повољан тренутак за напад на Србе. Власт у приштини стога и не чини никакве напоре да то оружије одузме од оних у чијем је поседу. То оружије је скривено не само по приватним кућама већ постоје и тајна складишта где је илегално оружије скривено и конзервирано. Најжалосније од свега је што на решавању овог проблема, односно заплене илегалног оружија на Kосову, ни KФОР ништа није урадио – закључује Kаран.

Стручњак за тероризам Џевад Галијашевић каже да је ово опасно за цео регион, јер је Kосово данас легло тероризма и организованог криминала.

– Наравно да су наоружани терористи и нарко – дилери који имају своју парадржаву опасни по Србе, који су угрожени баш од стране исте парадржаве. Чињеница да поједине западне земље подржавају овакво стање ствари забрињава још више – упозорава Галијашевић.

Извор: srbijadanas.com/Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ