Србија

ВОЗАЧИ У СРБИЈИ ЋЕ СЕ ХВАТАТИ ЗА ГЛАВУ: За овај ПРЕКРШАЈ ћете сада плаћати ДУПЛО ВЕЋУ КАЗНУ

Драконске мере!

На седница Скупштине града Београда је усвојена измена одлуке о комуналном реду која ће омогућити да бахати возачи плаћају казну пет пута већу него до сада.

Према тој измени, возачи који се паркирају на трамвајским шинама, пешачком прелазу, у парковима и пешачким зонама плаћаће казну од 25.000 динара.

Осим тога, одборници су усвојили и неколико предлога урбанистичких планова, међу су и план за “Парк пријатељства” на Ушћу којим ће се регулисати сви садржаји који ће се налазити у том парку, план за тунел који ће повезивати савску и дунавску падину, као и план који се односи на изградњу постројења за прераду отпадних вода у Великом селу.

Такође, усвојене су и измене и допуне одлуке о снадбевању топлотном енергијом које предвиђау да се, у случају температура нижих од 12 степени и уколико није у току ремонт, грејање може укључити и после 3. маја.

Градски одборници су на данашњој седници усвојили и предлоге решења о разрешењу и именовању директора и в. д. директора неколико предузећа и установа чији је оснивач Град Београд, а за новог директора Београдског драмског позоришта именован је Југ Радивојевић.

Извор: srbijadanas.com/Тањуг

Loading...