Србија

ВОЗАЧИ У СРБИЈИ ЋЕ СЕ ХВАТАТИ ЗА ГЛАВУ: За овај ПРЕКРШАЈ ћете сада плаћати ДУПЛО ВЕЋУ КАЗНУ

Драконске мере!

На седница Скупштине града Београда је усвојена измена одлуке о комуналном реду која ће омогућити да бахати возачи плаћају казну пет пута већу него до сада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према тој измени, возачи који се паркирају на трамвајским шинама, пешачком прелазу, у парковима и пешачким зонама плаћаће казну од 25.000 динара.

Осим тога, одборници су усвојили и неколико предлога урбанистичких планова, међу су и план за „Парк пријатељства“ на Ушћу којим ће се регулисати сви садржаји који ће се налазити у том парку, план за тунел који ће повезивати савску и дунавску падину, као и план који се односи на изградњу постројења за прераду отпадних вода у Великом селу.

Такође, усвојене су и измене и допуне одлуке о снадбевању топлотном енергијом које предвиђау да се, у случају температура нижих од 12 степени и уколико није у току ремонт, грејање може укључити и после 3. маја.

Градски одборници су на данашњој седници усвојили и предлоге решења о разрешењу и именовању директора и в. д. директора неколико предузећа и установа чији је оснивач Град Београд, а за новог директора Београдског драмског позоришта именован је Југ Радивојевић.

Извор: srbijadanas.com/Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ