Србија

ПРЕОКРЕТ У ИСТРАЗИ УБИСТВА ПЕВАЧИЦЕ: Појавио се снимак који открива шта је тачно Јана видела? Јелена отрчала до насипа, а Зоран…

Српска певачица Јелена Марјановић убијена је 2. априла 2016. године, а њен убица још увек није пронађен.

Тачан је податак да се на тренерци и вешу налази више биолошког материјала. Један је њен, остали су трагови од непознатих мушких особа који нису чланови породице. То нама као браниоцима указује да је током борбе између Јелене и нападача дошло до биолошког материјала управо нападача – објашњава Делибашић, додајући да идентитет нападача још увек није познат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Испод ноктију Јелене Марјановић налази се њен билошки материјал, али и материјал непознате мушке особе. Значи да је била жестока борба између Јелене и нападача, логично је да је тако и остало трагова. Ту нема биолошког материјала Зорана Марјановића – каже Делибашић.

Адвокат Александар Зарић упозорава да је суд већ два пута враћао оптужницу на допуну.

– Са друге стране канала постоји патика Јелене Марјановић. Та патика није могла да прелети, на њој се такође налазе биолошки трагови Н.Н. нападача. Ту је име и презиме нападача. Због чега не могу да утврде, али то је основни доказ у истрази – објажњава Зарић, наглашавајући да су из полиције убрзо након злочина разговарали са малом Јаном, ћерком убијене певачице

Зарић указује на још једну важну чињеницу у истрази.

– Kада је први пут оборена оптужница, дат је налог од стране суда да се по налозима судије за претходни поступак утврди који су телефони били укључени на насипу и ко су власници телефона. До данас то није урађено. Нико још увек није доставио те податке – наглашава Зарић.

Делибашић каже да постоји видео-запис који је забележила безбедоносна камера породичне куће породице Јаховић.

– Од првог дана одбрана тражи да се тај снимак прибави. Тужилаштво то није урадило. Они заступају тезу да је на почетку напсипа Јелена отрчала сама, Зоран је остао са Јаном, а онда је у неком тренутку Зоран оставио Јану, отрчао за Јеленом, извршио убиство и вратио се – каже Делибашић, наглашавајући да је тек недавно прибављен тај снимак.

– На снимку се тачно види да је Зоран све време био са Јаном. Онда је тужилаштво променило исказ, тврдећи да је Јана била на насипу док је Зоран отишао да је убије. Растојање између две бандере мерено корацима вештака изоси имеђу 60 и 70 метара. У 21. веку вештак растојање мери корацима – закључује Делибашић.

Иначе, током целе истраге верује се да малолетна Јана можда има чак и пресудну улогу у откривању починиоца. Наглашено је да је девојчица испитана јако брзо након злочина.

– Што се Јане тиче, тужилаштво тврди да се у тај исказ не може веровати јер дете користи термин који њој није својствен јер је рекла да је „тата у притвору“, а логично је да дете тог узраста каже да је „тата у затвору“. То је разлог да се не верује Јани. Том детету нико није причао лажи, јер јој је причано да јој је тата у притвору. Тужилаштво је ангажовало вештаке, психолога и психијатра да је дете натпросечно интелигетно, да је добро запазило догађај и да може да га репродукује – објашњава Делибашић.

Зарић је такође открио још једну чињеницу из процеса која до сада није била позната.

– Ми смо добли камеру са куће Јаховића која гледа у правцу где би требало да се спустају Зоран и Јелена. Међутим, вештак тврди да је снимак деградиран у времену када се то дешавало. То значи да се мењају боје на снимку, и тачно се види један бициклиста који пролази са леве на десну страну и тада настаје деградација тог снимка. Оно што вештак тврди да он нема техничке могућности да изанализира тај снимак јер му треба већи телевизор и боља техника да би могао да утврди да ли се боље види или не – објашњава Зарић.

 

Извор: ТВ.ПИНК

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ