Русија Свет

ТУРСКА ОДИГРАЛА ИГРУ: Имају оружје којим могу да потуку све! Амери насамарени, Руси се још надају! Па како су их израдили?!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган обећао је да ће уговор о набавци руских ракетних система С-400 бити примењен, изјавила је након након данашњих разговора са шефом турске државе у Истанбулу председавајућа руског Савета Федерације (горњег дома парламента) Валентина Матвијенко.

Наравно, он (Ердоган) се дотакао теме система С-400. Он је казао да је на Турску извршен притисак без преседана који се и даље наставља, али је изнео уверавања да, као председник, гарантује да ће Турска применити овај уговор – казала је Матвијенкова, преноси Тасс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је рекла да је Ердоган поручио да не види било какве разлоге за неиспуњавање обавеза из уговора. Ракетни систем С-400, који Турска купује од Русије, потпуно ће контролисати Анкара, објавио је јуче турски дневник „Хуријет“ цитирајући министра спољних послова Мевлута Чавушоглуа.

– Неки кажу да ће системи С-400 представљати претњу за борбене авионе Ф-35. Ови системи ће бити под нашом потпуном контролом. Биће интегрисани у НАТО систем – рекао је Чавушоглу током посете Летонији, наводи руска агенција.

Чавушоглу је у среду негирао да Турска одлаже куповину руског противракетног система С-400 због напетих односа са САД. Обраћајући се новинарима, Чавушоглу је рекао да се „у овом тренутку не доводи у питање никакво одлагање или обустављање“, пренео је АП. Он је поновио да је набавка система направљеног у Русији „готова ствар“. Чавушоглу је рекао да су Турска и САД разговарали о предлогу Турске за оснивањем заједничке комисије, која би разматрала могуће ризике С-400 по амерички програм Ф-35.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ