Србија

„ТО НИСУ НАВИЈАЧИ, ТО СУ УБИЦЕ“ Даница Грујичић изјавом дигла Србију на ноге! Ужаснута дивљаштвом имала је поруку која ће болети МНОГЕ!

„Занимање – навијач. После онога што се десило пре неки дан на Вождовцу, слободно можемо рећи занимање – убица.“

Овим речима започела је своје обраћање проф. др Даница Грујичић поводом бруталног напада навијача хулигана на младића М. М. (16) и његовог друга, након чега се овај шеснаестогодишњак са тешким повредама мозга налази у болници у критичном стању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реакцију проф. Грујичић преносимо у целости: „Данас сам прегледала дечка који је, ни крив ни дужан био нападнут од стране пет „хероја“. Пет на једног, са бејзбол палицама. Ударан је небројано пута по глави, што не може бити случајност и што може да се квалификује само и искључиво као покушај убиства.

Kако је реаговала полиција, тужилаштво или судство, ја то за сада не знам. Знам само да је дечаку озбиљно угрожен живот, да има шансу да се извуче уз велике муке и пуно среће. Постављам питање – шта раде родитељи, шта ради заједница, када на једној потпуно безначајној, па чак и да је значајна, утакмици, дечко који је први пут отишао на утакмицу добије батине и то такве да му угрозе живот?!

Они који су учествовали у томе не могу се назвати другачије него убицама. Зашто? Зато што је то заиста био покушај убиства и то ће вам рећи сваки судски медицинар који иоле зна било шта о начину наношења повреда.

Пет ‘јунака’, пет ‘хероја’, пет смрадова је напало једног дечка. Срам да вас буде! И њих, њихову школу, њихове родитеље и све оне који су гледали у шта израстају ти клинци. Јер, они су исто тако деца, као и овај момак.

Ужаснута сам и огорчена. Дајте да урадимо нешто сви заједно! Не могу да верујем да мангупарија и олош могу да буду јачи од државе! Не желим на то да пристанем. Молим надлежне органе да овога пута одреагују онако како заиста треба и да то буде пример за све, не дај боже, следеће случајеве ако се буду десили, а ја се надам да ће сви ставити прст на чело и наћи начина да спрече овакве догађаје.

Цео живот лечим болесну и децу и одрасле. Друга је ствар када имате неког ко се разболео. Од здравог момка, од здравог човека правити сутра инвалида из обести, из злобе… Ја сам огорчена! Не знам колико влогова треба да снимим на ту тему и да ли ико ове влогове чује?!

Дајте, полицијо, хапсите! Kажњавајте, немојте имати милости према убицама! Јер то што се десило није случајно! Гурне човек човека случајно, овај удари главом у патос и погине. То је нехат. Ово не може бити нехат. Тући по глави бејзбол палицама некога може бити само смишљени покушај убиства и никаква друга квалификација овог кривичног дела не може бити. Дајте да сви заједно нешто урадимо, сви они који могу, да се ово више никада и нигде не понови и да пожелимо том момку пуно среће да се опорави.“

Подсетимо, до напада је дошло у недељу увече у близини стадиона Фудбалског клуба Торлак у Kумодражу. Након завршене утакмице Торлак – Студентски град, М. М. је напала група маскираних хулигана са фантомкама и палицама. За сада, због монструозног пребијања овог младића ухапшени су Вук Миловић (18) и Огњен Kнежевић (22), иначе припадници навијачке групе „Инвалиди Вождовац“, а потом још две особе.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ