Србија

„ДРЖАВА ДА РЕАГУЈЕ!“ Угљанин продаје Косово за Санџачку републику?! Састао се са Куртијем, ОВО је њихов монструозни план

Суљо наставља са провокацијама!

Након што је Стефана Немању, утемељивача српске државе, назвао ратним злочинцем, лидер СДА Сулејман Угљанин похрлио је у Приштину, где се састао с Аљбином Kуртијем, лидером радикалног Самоопредељења.Њих двојица су се договорили о заједничком наступу против Србије тако што ће Kурти лобирати за Суљин пројекат такозване санџачке републике, која би се припојила такозваној великој Албанији, а Угљанин ће за узврат непризнатој држави Kосово обезбедити подршку Босне и Херцеговине где год јој буде потребна, сазнаје „Ало!“ из добро обавештених извора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наша сазнања је потврдио и сам Kурти, који је на Фејсбуку написао да се Kосово залаже за бољи положај Санџака.

– Глас Kосова о положају Санџака треба више да се чује. Захвалио сам се Угљанину на његовом ставу према Kосову – написао је Kурти уз фотографије са састанка. Он је додао и да се залаже за сарадњу косовских и санџачких општина и за то да студенти са Kосова посећују Санџак.

– Изражавам задовољство због тога што су улице у Тутину добиле називе по Аћифу Бљути, Хаџиахметовићу, Неџипу и Ферхату Драги, Адему Демаћију, Ибрахиму Ругови, Шабану Полужи и другим албанским великанима. Неке улице на Kосову требало би да понесу имена по санџачким првацима – написао је Kурти и додао да му је Угљанин рекао да ће иста имена добити и улице у Новом Пазару и Сјеници.

Да Угљанин и те како подржава великоалбанске претензије и да жели подршку за такозвану санџачку републику, показује и његова објава на Фејсбуку у којој је упутио низ похвала на рачун Аљбина Kуртија, називајуц́и га „једним од највец́их бораца за људска права са простора бивше Југославије“.

Он је истакао да је Самоопредељење тренутно друга по снази политичка партија у косовском парламенту те да је та странка чланица Светске социјалистичке интернационале, и да је зато важно „повезивање Санџака путем политичке сарадње и са том пријатељском организацијом“.

С друге стране, Угљанин има јаке везе са БиХ. Шефик Џаферовић, бошњачки члан Председништва БиХ, посетио Санџак поводом 11. маја, Дана бошњачке националне заставе. Он се том приликом састао са Угљанином.

Угљанин се придружио Ђиласу, Јеремићу и Обрадовићу!

Угљанин је у марту објавио да је постао „1 од 5 милиона“, односно најближи сарадник Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића. Он је на конференцији за новинаре најавио да ће његова СДА организовати протестне скупове у форми протестне шетње и да у потпуности подржава грађанске протесте у Србији „1 од 5 милиона”, да у потпуности прихвата „Споразум с народом“, као и принципе рада будуће експертске владе.

Извор: Ј.Марковић/Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ