Србија

ОБЕСИЛА СЕ ДЕВОЈЧИЦА ИЗ ХРАНИТЕЉСКЕ ПОРОДИЦЕ: Дете потиче из проблематичне средине! Када је пробала да се убије, лекари урадили ОВО?!

Трагедија у Сенти, хранитељи неми

Хајналка П. (15) из Сенте, ученица ОШ „Турзо Лајош“, намакла је око врата омчу направљену од свог шала и обесила се у штали својих хранитеља у Сенти! Њено тело је нашао З. Ј. у недељу рано ујутру, у улици Владимира Назора у Сенти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шок у најпознатијој хранитељској породици у Сенти. Супружници З. Ј. и М. Ј., који годинама удомљавају децу без родитељског старања, занемели су када су девојчицу видели мртву. У тихој улици јуче је владао мук, а комшије су биле у неверици. Хранитељски пар јуче је био недоступан за медије. Kапија испред њихове породичне куће била је закључана, а ролетне на прозорима спуштене.

– Имају двоје своје деце, која не живе са њима. Удомљавали су незбринуту децу и много њих су извели на пут. Дивни су људи, баве се пољопривредом, а већ десетак година важе за најпознатију хранитељску породицу у Сенти. Заиста сам у шоку. Девојчицу сам виђала у пролазу, али ме је ова вест веома потресла – каже прва комшиница хранитељског пара, која је ујутру видела полицију, али је о несрећном случају сазнала од новинара.

Несрећну девојчицу пронашао је хранитељ З. Ј. када је рано ујутру отишао у шталу. Хајналка је свој млади живот завршила вешањем о шал. Kако наводи наш извор близак истрази, девојчица је пронађена два сата после смрти.

– У овој хранитељској породици Хајналка је живела две и по године, са полусестром и полубратом. Склоњени су јер потичу из проблематичне средине. Родитељи нису бринули о њима. Мајка Kлаудија је психијатријски болесник. Ножевима је нападала људе, а себе је секла жилетом и тровала се лековима. Изгледа да је девојчица преузела њен модел понашања, јер је више пута покушавала да се убије на исти начин, жилетом и лековима – наводи наш извор.

Хранитељи несрећне девојчице обраћали су се лекарима сваки пут када би Хајналка покушала самоубиство, али су добијали одговор „да није ништа страшно“.

– Супружници су покушавали да добију лекарску помоћ, али су доктори девојчици давали витамине! Дете потиче из породице у којој је мајка више пута дизала руку на себе. Агресивна је и позната по нападима и насиљу. Да ли су у овом случају заказали бели мантили, остаје да се види после истраге – каже наш саговорник.

Извор: М. Обадић /Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ