Свет

СКАНДАЛ НА ЕВРОВИЗИЈИ О КОМЕ БРУЈИ СВЕТ! Жири ове земље ПРЕКРШИО ГЛАВНО ПРАВИЛО, одмах су дисквалификовани због тога!

Нико није знао за то!

Прави скандал избио је након што су чланови жирија из Белорусије у једном интервјуу открили како су гласали, због чега је жири ове земље дисквалификован и није имао могућност гласања у финалу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Европска радиотелевизијска унија распустила је белоруски жири за овогодишњи Евросонг након што су у среду, дан након прве полуфиналне вечери, у интервјуу за белоруски портал Тут открили како су гласали.

– Готово једногласно смо одлучили троје победника. Генерално гледајући, нисмо имали пуно разилажења око првих шесторо, седморо. Онда је требало да одлучимо ко ће бити између осмог и десетог места. Мозгали смо око десет минута – изјавио је Валериј Пригун, председник жирија.

Откривање гласова строго се противи правилима Евровизије због чега је донета одлука да се поменути жири распусти.

– У складу с правилима гласања на Евросонгу, ЕБУ је предузео све потребне радње и распустио белоруски жири за финале Евросонга 2019 – стоји у ЕБУ-овој изјави за портал Еуровоиx.

Чланови белоруског жирија у интервјуу су открили како је Ангелина Микулскаја свој глас дала Аустралији. Валериј Пригун дао је свој глас Естонији, Чешкој и Грузији. Трећа чланица жирија, Олга Рижикова, сматрала је како су најбоље песме имале Естонија, Грузија, Аустралија и Чешка. Артем Михаленко није рекао ко су му били фаворити, али је коментарисао наступе Грузије и Сан Марина, док је Анастасија Тиханович истакла Грузију, Чешку, Словенију, Естонију, Грчку и Аустралију.

Белорусија је, иначе, такмичење завршила на претпоследњем месту.

Извор: Блиц/И.М.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ