Србија

ЈЕЗИВЕ ПОРУКЕ НА ФЕЈСУ ДЕВОЈЧИЦЕ (15) КОЈА СЕ ОБЕСИЛА: Писала по образима, па се фотографисала

Фото: Pixabay.com

Смрт у Сенти и даље шокира Србију

– Желим љубав. Не пријатеља! Некога ко је увек са мном. Да неко озбиљно схвати шта је са мном. Да можемо обострано да верујемо једно другом – гласио је један део последњих статуса на Фејсбуку Хајналке П. (15) из Сенте, која је направила омчу од свог шала и обесила се у штали!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реч је о ученици ОШ „Турзо Лајош“ из Сенте, која је у недељу извршила самоубиство у Улици Владимира Назора, у штали својих хранитеља. Њу је пронашао хранитељ З. Ј. два сата после вешања, а лекари су могли само да констатују смрт.

На њеном Фејсбук профилу виде се фотографије на којима је обучена у црно, а које су пропраћене провокативним и мрачим коментарима. Виде се и снимци на којима је углавном смрт. Често се сликала када би на својим образима крејоном исписала „Фуцк yоу“ (Је*и се), а изнад једне од фотографија је написала „тешко је замислити да људи могу бити ђубрад кад си фин“. Последњи видео објавила је два дана пре смрти, на којем се виде младић и девојка који су доживели саобраћајну несрећу. Дечко те девојке је погинуо, док је она остала у инвалидским колицима и тужна одлази на гробље. Изнад видеа је написала: „Ово је тужно.“

– Желим да неко буде са мном у било које време, да могу да га загрлим, праву љубав. Нешто што није засновано на лажима и интересима. Хоћу ли имати тако нешто? Или ће то да остане само сан? – написала је Хајналка у последњем статусу четири дана пре самоубиства.

Само девет дана раније поставила је још један видео, на којем се могу видети трагично преминули, туга породице и родитеља који остају без детета.

На њеном профилу се види велики број селфија и фотографија на којима у опису стоји: „Ође*и“.

– Доста је била мрачна на друштвеним мрежама, са тужним статусима и видео-клиповима. Више је него очигледно да се лоше осећала и да је на неки начин тражила помоћ, дефинитивно је хтела нешто да поручи – каже њен пријатељ са Фејсбука.

Још није познат разлог због којег је девојчица дигла руку на себе.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Н. Гаврилов/Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ