Србија

ОВО ЈЕ НАЈВЕЋА ТАЈНА НАТО БОМБАРДОВАЊА Срби су срушили чудовиште од 2 милијарде долара!

Амерички стратешки бомбардер Б-2, који по комаду кошта око две милијарде долара, а чије је кодно име „Дух Мисурија”, срушен је пре две деценије током бомбардовања Србије, али Американци то никада нису признали.

20. маја 1999. године припадници 250. бригаде противваздушне одбране, који су два месеца раније оборили амерички Ф-117А, погодили су изнад Сурчина код Београда, на 5.000 метара висине, „велики циљ“, који се потом срушио у Спачванску шуму у Хрватској. Оборен је Б-2! Реч је о првој из серије најскупљих летилица америчког ратног ваздухопловства названој „Дух Мисурија“, „стелт“ (невидљиве) технологије као и Ф-117А, предатој у децембру 1993. 509. бомбардерском Вингу у бази Вајтмен – открива за „Ало!“ оснивак Српско-руског центра и аналитичар Бошко Kозарски и истиче да се НАТО никада није огласио овим поводом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Претпоставља се да је директна штета за америчку војну индустрију износила више стотина милијарди евра. „Дух Мисурија“, који је 13 дана раније разорио кинеску амбасаду у Београду, погођен је при повратку у групи с још два авиона, с којима је разорио болницу „Др Драгиша Мишовић“, при томе убивши четири недужна пацијента – наводи он и додаје да остаје мистерија зашто званични Београд никада није потврдио или демантовао све ове наводе.

– Бројни сведоци су у потврђивали да се „некакво огромно црно чудо срушило у Спачванске шуме и да је из Тузле одмах стигао батаљон америчке војне полиције који је блокирао терен, након чега је скинут слој од два метра земље на месту где је то чудо пало, те је сва та земља пажљиво спакована и однета“. Осим ових сведочења и припадници Трећег дивизиона 250. ракетне бригаде су тврдили да су срушили Б-2 – наводи Kозарски.

И након две деценије, приче о обореном „Духу Мисурија” се не стишавају. Према писању медија, овај авион погођен је системом „нева” са две ракете, а командант ПВО тадашње Војске Југославије, генерал Бане Петровић, први је у дивизион донео вест шта су оборили тог 20. маја

Извор: Д.Р. / Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ