Србија

ДРАГИ НОЛЕ ТРЕБА ДА ТЕ ЈЕ СРАМОТА: Капетан Драган оплео по највећем СРПСКОМ ТЕНИСЕРУ!

У овом писму за београдске медије, Капетан Драган поручује да је велика срамота то што Ђоковић у јавности често хвали Хрвате и Хрватску

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, који је осуђен на 13 и по година робије због наводних ратних злочина током рата у Хрватској, истиче да у ћелији слави свако повлачење признања независности лажне државе Косово, преносе београдске медије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Васиљковић у писму наглашава да су Хрвати први у историји који су протерали један народ, а затим га оптужили за геноцид и агресију. Такав ‘усташки рецепт’, додаје Васиљковић, данас се примењује на Косову.

* Његова екселенција министар иностраних послова РС Ивица Дачић, захваљујући постигнутим резултатима у дипломатији за период 2018-2019. године, постао је један од мојих најомиљенијих Срба. Ми смо у нацистичком логору Лепоглава у одељењу 4Б (где су затворени искључиво Срби) славили свако повлачење признања Косова, а министра Дачића смо славили као Обилића.

* У изјави 6. 5. 2019. за медијску кућу „Спутњик“ министар је, поводом захтева Приштине да Србија „призна наводни геноцид“, изјавио: „Први пут у историји се дешава да терористи који су протерали један народ оптужују државу за геноцид…“ Шта причаш, Ивице? Зар си заборавио да су усташе протерале српски народ из вишевековне Крајине, где никада није било Хрвата?

Крајине, коју је аустроугарска империја населила Србима још док Хрватска није ни постојала, а затуцани Хрвати на периферији Балкана нису имали ни језик, него је свако село говорило некаквом примитивном артикулацијом, док Срби нису дошли у суседство, па их научили да причају!

* Усташе су протерале српски народ са њихових осмовековних огњишта. Затим тај прогоњени народ оптужују за геноцид и агресију на сопствене домове. Шиптари су мала деца по злочину када се пореде са усташама и само ћорав не види да у венама стратега за велику Албанију тече погана усташка крв. Знамо да Шиптари нису први измислили и не дозвољавам да им ту титулу нико неправедно присваја.

* Хрвати су први у историји који су протерали један народ, а затим га оптужили за геноцид и агресију. И дан-данас, 30 година касније, злоупотребом правосуђа, па и ЕУ, нацистички прогањају и оно мало Срба што је остало у својим домовима. Усташки рецепт се примењује и на Косову.

* Бојим се да брзо заборављамо и треба нам дуго времена да се присетимо неких дешавања и људи који заслужују више. На срећу, Србија има још увек добрих синова, као што су адвокати Драган Палибрк, Горан Цветић, те Саво Штрбац, који без икаквог буџета неуморно чине све што је у њиховој моћи да колико-толико ублаже патње бар неколицини невиних српских хероја, који се осећају заборављени и напуштени.

* Иако је министар и мој пријатељ, велик и добар Србин Ивица Дачић учинио више на дипломатском фронту Србије у последњих две године него што је учињено унатраг двадесет, молим га и овим путем: Ивице, не заборављај невине Крајишнике који леже по затворима ван Србије. Дугујемо им то!

Шеф дипломатије Ивица Дачић, коментаришући отворено писмо Капетана Драгана, истиче да не заборавља Крајишнике и да их увек има на уму.

– Хвала Васиљковићу за подршку. Не заборављам на Крајишнике који су по затворима у иностранству и то увек понављам. Настављам борбу за Косово, тек смо почели са повлачењем признања независности – наглашава Дачић.

Поред горе наведених изјава које је написао, Капетан Драган се такође обратио и Новаку Ђоковићу!

У овом писму за београдске медије, Капетан Драган поручује да је велика срамота то што Ђоковић у јавности често хвали Хрвате и Хрватску. Кеп тврди да је „националистичка Хрватска коју Ђоковић брани утемељена на усташији“ и да би Ђоковић као „национални спортски херој морао увек да буде уз свој, српски народ“.

Према речима Васиљковића, Хрвати данас користе правосуђе као инструмент за прогон и истребљење Срба, исто као што су њихови очеви у Јасеновцу и другим логорима користили „србосјек“! Васиљковићево отворено писмо преносимо у целости, са свим граматичким неправилностима и грешкама.

„Драги Ноле, немам ја потребну елоквенцију како бих могао речима да ти дочарам разочарење стотинак поробљених Срба у овом хрватском нацистичком логору, након твог хвалоспева Хрватима. Ти поробљени Срби нису никакви „криминалци“ већ прави хероји који су својим животима бранили твоје Косово и твој српски народ на просторима твоје домовине рођења (Југославије). Поред тога што су ти људи, који су нешто старији од тебе хероји, то су исто тако породични људи, српски мужеви, очеви и синови. Верујем да су теби родитељи поред часова тениса обезбедили и адекватно елементарно образовање, али за сваки случај ево ти пар чињеница које би могао да унесеш у „калкулатор“ када дајеш оцену за данашњу нацистичку Хрватску. Наравно, не смемо да истом „четком“ обојимо све Хрвате. Постоје методи да се преброје и издвоје часни и храбри. Ево, предлажем недавни видео где су у хрватском Сплиту, на риви, нападнути твоји колеге спортисти који су позвани у госте, а затим мучки нападнути. Слажеш ли се, Ноле, да само најгори људски олош без части, напада своје госте?“

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ