Спорт

МЛАДИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ОТКАЧИО СРБИЈУ: Погазио је своју реч и ШОКИРАО јавност одлуком да игра за КОСОВО!

Нисмо ово очекивали

Артон Зекај, 19-годишњак рођен у Суботици и фудбалски одрастао у Партизану, откачио је Србију зарад дреса репрезентације самопроглашене државе Косово.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упркос ранијим изјавама да неће уцењивати Србију, чије је млађе селекције прошао, закључно с кадетском, чији је био и капитен, Зекај је сад управо то урадио. Када се, наиме, у пролеће 2018. први пут појавила прича да би могао да промени репрезентацију, тадашњи играч Сопота је рекао:

– Помиње се да бих заиграо за Косово у случају да не будем у плану А селекције Србије. То је крајње некоректно, ко сам ја да бих било кога условљавао?

Зекај је јесенас, већ као играч Лила, у који је прешао из Сопота, променио плочу и рекао да ће „играти за оне који га више желе“, да би се сада коначно продао Косову! И то уз помоћ ФИФА, како тврде у Приштини.

– Можемо званично потврдити да ц́е Артон Зекај имати право да игра за Косово од следец́е недеље. ФИФА ц́е признати његову жељу да игра за Косово, иако ФСС одбија да га ослободи, а он ће бити на списку младе репрезентације за јунске утакмице с Андором и Турском – наводи фудбалски савез самозване државе Косово.

У истом дану са истог места је стигла информација да „ФИФА врши притисак на ФС Србије да дозволи Зекају да игра за своју домовину“. И, очигледно, у томе је успела.

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ