Србија

Зорица је нестала пре 3 године, на споменику јој пише 2046. као година смрти, а сада је пронађена МУМИФИЦИРАНА!

Пензионерка, некадашња модна дизајнерка Зорица Милетић (73), нестала пре три године, а која је пронађена у уторак поподне мртва у свом стану у Крагујевцу Улици Кнеза Милоша 23, умрла је највероватније природном смрћу.

Томе у прилог говори чињеница да је стан на шестом спрату био закључан изнутра, и кључем али и ланцем, а да није нико могао да на други начин изађе из њега јасно је јер су и прозори били добро затворени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како кажу сведоци који су били ту у време отварања стана у коме је пронађен њен буквално мумифицирани леш, „стан је био уредан, није било никаквих трагова преметачине нити насиља, а њени остаци, очувани, су пронађени на кревету“.

Према речима комшинице, са којом се дружила, Надеждае Тодоровић, „Зорица је виђена пре три године, када су заједно причале испред солитера“.

– Она често није била код куће. Живела је у Београду, где је годинама радила. Њен брат Зоран је био слеп од рођења, а када су купили стан у нашем солитеру, он је био ту више него она. Био је у колицима, тешко се кретао, није имао једну ногу. Али, сам се сналазио, кувао, наручивао храну преко доставе. Био је лепо васпитан и добар човек. Онда је смештен у старачки дом, после чега је убрзо премиону тамо. Своје органе је, како ми је сам испричао, завештао Медицинском факултету да би се студенти учили на њима. Видели смо да не подиже пошту од априла 2016. године, сандуче је било пуно разних рачуна. Али, нико није реаговао, мада смо пријавили случај полицији. Даља родбина по мајчиној страни јој живи у оближњем селу, али ни они нису марили за то што је нема – каже Надежда Тодоровић.

И извесна рођака покојне старице, Марина Б. која се јавила из Грчке, навела је да је за њену тужну судбину сазнала из медија. Са њом је контактирала и полиција. И она је навела да је сумњала да се са њеном бабом нешто дешава, и да је тражила од полиције да провери шта је са њом, али да су је полицајци тражили, али нису успели да је пронађу. Управник солитера Зоран Савић, чији је стан на истом спрату као покојне Зорице, каже да је стан сада запечаћен, и да нико није могао да предпостави да је она била ту толико дуго, мртва.

– Када су по налогу Тужилаштва у стан ушли полицајци, мртвозорник, и ја као сведок, ништа се није осећало. Никакав непријатан мирис. Жена је лежала на кревету, покривена ћебетом. Кожа јој је била очувана, коса, просто као да је мумифицирана. Стручњаци који се разумеју у овакве феномене кажу да је то могуће, јер су прозори били добро затворени, није било ваздуха у стану, а радило је све време парно грејање. То је све вероватно довело до посебне климе, у којој је тело остало тако очувано – каже Савић. Након што је споменик Зорице Милетић, која је себи одредила као годину смрти 2046, постао главна тема у Крагујевцу, огласио се и каменорезац који је ову плочу направио.

– Бака Зорица ми је тражила да поред године смрти њеног брата на заједничком споменику уклешем поред њеног имена и годину њене смрти 2046. Рекла ми је: „Решила сам да живим 100 година. Је л’ ти имаш можда нешто против тога?“. Услишио сам њену молбу и никада је више нисам видео – прича Јован Младеновић, каменорезац из Крагујевца, о сусрету на локалном гробљу са Зорицом Милетић (73).

Зорица је нестала пре три године, а у среду поподне је пронађена мртва у свом стану у Улици кнеза Милоша 23 у овом граду.

Извор: Курир.рс/Ало.рс/М.Ч.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ