Регион Србија

ПОЧИВАЈ У МИРУ ЛЕГЕНДО: Бранио је за нашу репрезентацију, био један од најбољих голмана и освајач ВЕЛИКОГ ЕВРОПСКОГ ТРОФЕЈА

У четвртак увече око 19 сати преминуо је легендарни голман Динама Златко Шкорић.

Знало се да је тешко болестан, дуго је био у болници, на крају није издржао. Златко Шкорић био је један од највећих голмана Динама у клупској повијести, а с Модрима је освојио и Kуп велесајамских градова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шкорић је рођен 27. јула 1941. године у Загребу, а мрежу Динама бранио је девет година, од 1960. до 1969. године. Са загребачким клубом освојио је Kуп 1963. и 1965. године, а круна каријере било је освајање Kупа Велесајамских градова. Скупио је и осам наступа за југославенску репрезентацију. Био је познат по изврсним реакцијама и брзим рефлексима, а уз Динамо бранио је и у загребачком Електростроју, Авињону, љубљанској Олимпији, Штутгарту, Бајерну и НK Загребу.

Завршио је Вишу тренерску школу у Загребу, па је након играчке каријере отишао у те воде. Био је тренер БСK-а из Славонског Брода, три и по године био је тренер Анголе. С репрезентацијом је био и на Олимпијским играма 1964. године у Токију.

 

Извор: Ало.рс

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ