Свет Србија

СРБИЈУ ТРЕБА ПРВО… ПА ОНДА РЕШИТИ ПИТАЊЕ КОСОВА?! Шредер на састанку са Вучићем изнео досад нечувен предлог за српску покрајину!

Некадашњи немачки канцелар Герхард Шредер, који је данас гост у Београду на великом скупу са председником Србије Александром Вучићем одговарао је на питања у вези са проблемом Kосова и Метохије, где је изнео своје, оригинално, решење питања јужне српске покрајине.

На питање, где је Србија тренутно када је реч о Kосову, Вучић одговара:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сви смо изгубљени у времену и простору. Рећи ћу вам искрено, разговарали смо о томе скоро пет сати и онда сам добио поруку – морамо да убрзамо решење, да појачамо напоре да решимо питање Kосова. Приштина не може да се консолидује без Србије, а ми ћемо урадити најбоље што можемо да сачувамо мир и стабилност. Морамо то и због ММФ-а и Светске банке, треба нам још аутопутева, још економског развоја – каже председник Србије.

Након тога, исто питање постављено је Шредеру: Kако Вама ово изгледа са стране, питање Kосова, пошто председник каже да смо изгублљени?

– По мом мишљењу, најлакше решење је примити прво Србију у ЕУ, а онда разматрати могуће решење Kосова. Да не будем негативан, мислим да је Србија на веома добром путу – каже Шредер.

 

Извор: Блиц.рс/ Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ