Регион

НИЈЕ БИЛО ТРАГОВА КОЧЕЊА „Узео ми је дете, узео ми је живот цели“: Вапај оца којем је пијани возач BMW-а убио ћеркицу (7) кида душу!

У Загребу се синоћ око 21 сат догодила тешка саобраћајна несрећа у којој је смртно страдала девојчица.

Према неслужбеним информацијама, погинула је девојчица старости од седам година. На њу је, док је прелазила пут у пратњи једног родитеља, оца, преко пешачког прелаза, налетео лични аутомобил марке БМW крапинских регистрацијских ознака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ХРТ је разговарао с оцем девојчице који је био с њом у тренутку када ју је ударио аутомобил.

У сузама је описао шта се синоћ догодило.

– Узео ми је дете, узео ми је живот цели. Неће проћи тако лако – рекао је и заплакао.

Упитан може ли проценити колико је брзо возио возач аутомобила, испричао је како је јурио од 80 до 100 km/h

Ја сам стајао на зебри, један је дојурио од горе. Стао сам ту и рекао: ‘Чекајте, цуре, видите како овај јури.’ Стали смо. И ја слушам, рекох нема никога…јер је завој, непрегледно је и по звуку…не видим никога и ја кажем: ‘Можете, цуре.’ И моја Грета је кренула. И овај је дојурио, која је то брзина била…видите, нема трагова кочења… да, нема ничега, 80, 90…100 – рекао је отац девојчице за ХРТ плачући.

Јуче, око 21 сат и 5 минута, у месту Блато, 33-годишњак је под утицајем алкохола од 0,34 промила, управљао личним аутомобилом марке БМW крапинских регистарских ознака, а кретао се западном колничком траком Kарловачког пута у смеру југа.

Доласком до обележеног пешачког прелаза, код раскрснице с Погачићевом улицом, није се пешачком прелазу приближавао сигурносном брзином, тако да може зауставити своје возило, услед чега је налетео на седмогодишњу девојчицу која се кретала преко пешачког прелаза уз присуство родитеља.

Услед налета возила дете је смртно страдало. Увиђај је обавила заменица надлежног државног тужилаштва, а у времену од 21.05 до 00.20 сати био је обустављен саобраћај. Kриминалистичко истраживање је у току, саопштили су раније данас из полиције Хрватске.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ