loading...
Србија

ПРЕДСЕДНИК ИЗДАО ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ: РОСУ се припрема за упад на север Косова! ОДГОВОР ЋЕ БИТИ ЈАК И ОДЛУЧАН

РОСУ планира упад на север Косова И хапшење на десетине Срба које ће оптужити за криминал и корупцију, које ће потом оптужити за криминал и корупцију

Ове алармантне информације изнео је председник Србије Александар Вучић, непосредно пре састанка са представницима Срба са Косова и додао да неће дозволити да ико сломи Србију, а да ће народ бити заштићен у случају да било коме падне на памет да покуша неки погром.

Вучић је упозорио да би лудачки сценарио Приштине могао да доведе до нове ескалације сукоба и апеловао на међународну заједницу да спречи напад на Србе.

– Знамо да су јединице РОСУ у приправности и да намеравају да хапсе Србе. Припремљено је хапшење више десетина Срба на КиМ. Молимо и упозоравамо међународну заједницу да то спречи, јер у лудилу борбе албанских странака на Косову за рејтинге, на крају страдају Срби – апеловао је Вучић.

Он је додао да у борби албанских партија на Косову за рејтинг страдају они који су највише “криви”, односно Срби:

– Побише се међусобно да докажу ко је већи антисрбин, јер је Харадинају популарност скочила за 20. одсто. Тешко Србима док се њихови избори не заврше. Једина тема Албанаца су Срби и Србија, али не само Срби на КиМ, већ и у Србији и Републици Српској, који постају омиљена тема – додао је Вучић.

Председник је открио да је Србија спремила пакет оштрих контрамера као одговор на уведене таксе, али да их неће активирати пре састанка у Паризу.

– Доста смо били стрпљиви, време је да одговоримо. Гледаћемо да те мере не погоде Србе на КиМ, зато су оне ограничене, али врло снажне и оштре. Ипак ми нећемо ићи са њима док се не заврши састанак у Паризу. Тада ћу упознати Макрона и Меркелову о одговору Србије, после девет месеци антицивилизацијских такси, резолуција о наводном геноциду, формирања војске, неспровођења Брислеског споразума од стране Приштине – рекао је Вучић.

– Ми ћемо наставити са политиком озбиљности и одговорности, али ће позиција Србије бити веома чврста и тврда. Вара се свако ко помисли да ће моћи да сломи Србију. Мој одговор ће бити јасан и чврст – закључио је он.

Директор Канцеларије за КиМ марко Ђурић каже да ће Срби на КиМ бити заштићени од једностраних акција Приштине.

– Надамо се да међународна мисија спроводи свој мандат тако да до насилних сценарија не дође. Поновили смо искрену решеност Србије да на миран начин решава проблеме, али и челичну одлучност да се српски народ на КиМ заштити од сваке евентуалне намере да га више не буде – рекао је Ђурић.

Извор: srbijadanas.com

Loading...
loading...