Србија

ПРЕДСЕДНИК ИЗДАО ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ: РОСУ се припрема за упад на север Косова! ОДГОВОР ЋЕ БИТИ ЈАК И ОДЛУЧАН

РОСУ планира упад на север Косова И хапшење на десетине Срба које ће оптужити за криминал и корупцију, које ће потом оптужити за криминал и корупцију

Ове алармантне информације изнео је председник Србије Александар Вучић, непосредно пре састанка са представницима Срба са Косова и додао да неће дозволити да ико сломи Србију, а да ће народ бити заштићен у случају да било коме падне на памет да покуша неки погром.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је упозорио да би лудачки сценарио Приштине могао да доведе до нове ескалације сукоба и апеловао на међународну заједницу да спречи напад на Србе.

– Знамо да су јединице РОСУ у приправности и да намеравају да хапсе Србе. Припремљено је хапшење више десетина Срба на КиМ. Молимо и упозоравамо међународну заједницу да то спречи, јер у лудилу борбе албанских странака на Косову за рејтинге, на крају страдају Срби – апеловао је Вучић.

Он је додао да у борби албанских партија на Косову за рејтинг страдају они који су највише „криви“, односно Срби:

– Побише се међусобно да докажу ко је већи антисрбин, јер је Харадинају популарност скочила за 20. одсто. Тешко Србима док се њихови избори не заврше. Једина тема Албанаца су Срби и Србија, али не само Срби на КиМ, већ и у Србији и Републици Српској, који постају омиљена тема – додао је Вучић.

Председник је открио да је Србија спремила пакет оштрих контрамера као одговор на уведене таксе, али да их неће активирати пре састанка у Паризу.

– Доста смо били стрпљиви, време је да одговоримо. Гледаћемо да те мере не погоде Србе на КиМ, зато су оне ограничене, али врло снажне и оштре. Ипак ми нећемо ићи са њима док се не заврши састанак у Паризу. Тада ћу упознати Макрона и Меркелову о одговору Србије, после девет месеци антицивилизацијских такси, резолуција о наводном геноциду, формирања војске, неспровођења Брислеског споразума од стране Приштине – рекао је Вучић.

– Ми ћемо наставити са политиком озбиљности и одговорности, али ће позиција Србије бити веома чврста и тврда. Вара се свако ко помисли да ће моћи да сломи Србију. Мој одговор ће бити јасан и чврст – закључио је он.

Директор Канцеларије за КиМ марко Ђурић каже да ће Срби на КиМ бити заштићени од једностраних акција Приштине.

– Надамо се да међународна мисија спроводи свој мандат тако да до насилних сценарија не дође. Поновили смо искрену решеност Србије да на миран начин решава проблеме, али и челичну одлучност да се српски народ на КиМ заштити од сваке евентуалне намере да га више не буде – рекао је Ђурић.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ