Свет

РАСПАД СИСТЕМА! УДАР НА ВЕЛИКУ БРИТАНИЈУ: УН траже да под хитно врате део територије, а тамо се налази незамислива СИЛА!

Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је, на иницијативу Маурицијуса, резолуцију којом се од Велике Британије захтева да контролу над Архипелагом Чагос врати Маурицијусу

Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је, на иницијативу Маурицијуса, резолуцију којом се од Велике Британије захтева да контролу над Архипелагом Чагос врати Маурицијусу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За необавезујућу резолуцију је гласало 116 држава чланица УН, док је против било само шест, што представља велики дипломатски ударац за Британију, оцењује ББЦ.

Од гласања одржаног у четвртак уздражало се 56 земаља, међу којима и Немачка и Француска.

Маурицијус тврди да је 1965. године био принуђен да се одрекне контроле над Архипелагом Чагос у замену за независност од Велике Британије.

Kако је за ББЦ речено у британском министарству спољних послова, Британија остаје при ставу да не признаје суверенитет Маурицијуса, али и да неће одступати од посвећености да Маурицијусу врати контролу над Архипелагом оног тренутка када Лондон процени да му Чагос више није потребан за одбрамбене сврхе.

На архипелагу се налази британско-америчка стратешка база.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ