Свет

АУСТРАЛИЈА ТРАЖИ РАДНИКЕ, МОГУ И СРБИ ДА АПЛИЦИРАЈУ! Плате су од 8.000 до 10.000 евра, а радници из ове струке су им хитно потребни!

Поред медицинских сестара, шансу за радним местом имаће и радиолози, радиолошки техничари, физијатри, логопеди и физиотерапеути

Аустралија поново постаје обећана земља за становнике Балкана, посебно за оне који у својим рукама имају инжењерску или диплому медицине, пошто су, на основу списка објављеног на аустралијском сајту за визирање, баш ово дефицитарна занимања за које траже раднике за чију су ангажман спремни да плате чак 10.000 евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред земаља средње Европе, које су најчешће дестинације у које Срби одлазе „трбухом за крухом“, као и околних приморских земаља које су резервисане за сезонске послове, Аустралија се вратила на мапу и постала земља привлачна за српске раднике, јер због убрзаног развоја економије опет вапи за новим радницима.

Одлазак на овај далеки континент би највише могао да се исплати докторима, стоматолозима и инжењерима, јер су кандидати са овом стручном спремом најпотребнији Аустралији, а плате су им од 10.000 евра, колико примају лекари и стоматолози, односно 8.000 евра месечно колико зарађују инжењери.

Медицинари најпотребнији

Српски радници који у својим рукама поседују неку од диплома медицинске школе моћи ће да пронађу радно место за себе, будући да је Аустралијанцима потребно сво медицинско особље: од помоћних медицинских сестара, па до кардиоваскуларних хирурга.

На основу података доступних на аустралијском сајту за визирање, Медицинском одбору Аустралије преко су потребне медицинске сестре са ужим областима специјализације, односно геронотолошке сестре, педијатријске сестре, медицинске сестре ангажоване у Хитној помоћи, као и оне које раде особама ометеним у развоју. Поред тога, неопходни су им и радници са дипломом медицинског техничара који би радио на одељењима психијатрије и ортопедије.

Поред медицинских сестара, шансу за радним местом имаће и радиолози, радиолошки техничари, физијатри, логопеди и физиотерапеути.

Не би ли одржала раст и развој своје привреде, Аустралија вапи за квалификованим радницима, те су се на њеној листи дефицитарних занимања нашла и занимања из области медицине која захтевају поседовање факултетске дипломе.

Наиме, лекари са специјализацијом из неке од грана медицине преко су потребни „земљи кенгура“, те је ово шанса за све офтамологе, клиничке хематологе, урологе, реуматологе, специјалисте за тропске болести, хирурге, кардиоваскуларне хирурге, ортопеде и онкологе.

Стоматолози такође спадају у групу дефицитарних занимања, те стоматолози, протетичари, детални хигијеничари и зубни техничари ће такође имати добре шансе за посао.

Шанса за инжењере свих профила

Поред великог броја медицинских радника, у Аустралији посао могу наћи и људи дипломама техничких струка.

Инжењери свих профила преко су потребни Аустралији, а посебно је инжењери саобраћаја јер је саобраћај једна од грана привреде која се константно развија због развоја технологије на овом јужном континенту. Због све веће густине аустралијских градова, исправни и корисни путеви постају све битинији за живот, те експерти који умеју да примене своје знање и реше саобраћаја потребни су овој земљи.

Не би ли испратили тренд стварања нових градова, Аустралијанци траже грађевинске инжењере.

Менаџери, архитекте, хемијски инжењери, геометри, инжењери транспорта, биохемије и инжењери електротехнике такође су дефицитарна занимања у овој земљи

Све што треба да знате пре него што одете у Аустралију

Kако би пронашли посао у Аустралији неопхоно је да се важе занимање буде на листи дефицитарних занимања, након чега можете ступити у контакт са послодавцима који ће помоћи да процес визирања буде олакшан.

Просечна месечна плата је око 4.200 евра, а најплаћенији су лекари и стоматолози различитих специјалности чија примања иду и до 10.000 евра месечно, док око 8.000 евра зарађују инжењери.

Потребно да је вас спонзорише послодавац, или да имате понуду аустралијске владе, уз присуство вашег занимања на некој од листа и испуњавање других услова, као што су године старости, на пример. Привремена радна виза обично подразумева ангажовање на период од максимално четири године.

За исељеничке визе није вам потребна понуда и гаранција послодавца, али јесте одређен број поена на тесту, односно специфичан скуп личних квалитета и квалификација потребних аустралијском тржишту.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ