Спорт

ОВО НИСМО ОЧЕКИВАЛИ! СЕНЗАЦИЈА на старту Ролан Гароса, шампион испао у првом колу!

Керберова је у каријери освојила Грен Слемове у Аустралији, на УС опену и Вимблдону, али на Ролан Гаросу никад није стигла даље од четвртфинала!

Већ првог дана такмичења на Ролан Гаросу, десило се огромно изненађење. Рускиња Анастасија Потапова је елиминисала пету носитељку Анђелик Кербер са 6:4, 6:2.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потапова има 18 година и први пут у каријери је победила играчицу из Топ 10 са WТА, те тек други пут славила на неком Гренд слем турниру.

Она је 81. играчица на WТА листи, а успела је да елиминише вишеструку Грен слам шампионку, која је као пети носилац дошла на турнир!

Рускиња је боље отворила меч и већ после другог гема стекла брејк предности, али је Немица узвратила рибрејком у следећем гему. Кербер је још два пута изгубила свој сервис, док се Потаповој то десило само једном, што се испоставило одлучујућим за 6:4 у првом сету.

У другом је Потапова направила два брејка и одмах преузела контролу, те је стигла до недостижних 4:0 са којима је лагано привела меч крају!

Керберова је у каријери освојила Грен Слемове у Аустралији, на УС опену и Вимблдону, али на Ролан Гаросу никад није стигла даље од четвртфинала (2012. и 2018. године). У наредној рунди, Потапова чека победницу дуела између Јафан Ванг и Маркете Вондрушове.

Извор: ало.рс/М.Д.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ