Србија

За ОВО занимање у Србији плата ће бити већа од 500 ЕВРА, а тражи се 1000 ЉУДИ! Ево како да се запослите

Инспектор ће бити пожељно занимање које се вреднује, а грађани ће добити јединствени сервис који ће моћи да користе за пријаве.

Већ ове недеље биће усвојен план за запошљавање више од 1.000 инспектора, открио је Драган Пушара, руководиоц Јединице за подршку Координационој комисији за инспекцијиски надзор Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да ће инспектор у Србији бити пожељно занимање са платом већом од основних 62.000 динара.

Када је реч о „авантурама“ мистери шопера, контроли такси превозника, али и плану како ви да вршите инспекцију инциспектора и најважније – како да лично пријавите неправилности које уочите. У том смислу, како је открио, спрема се посебан сервис.

Једно од питања је шта инспектор ради и која се његова задужења и обавезе. Како је и даље актуелна забрана запошљавања у јавном сектору тражена је донаторска помоћ да се крене у реформу инспекција кроз процес коориданције. Ангажовано је шест стручњака из разних области, а бавимо се обезбеђењем законских оквира. Један од њих шест је – какав си ти према држави таква је држава према теби. Оцењивање субјеката утицаће и те како на учесталост посета – рекао је Драган Пушар.

Привредници ће моћи сами да пријављују прекршаје, а Јединица за подршку Координационој комисији за инспекцијиски надзор Министарства државне управе и локалне самоуправе ће осим за кажњавање имати и саветодавну улогу.

– Самооцењивање је функција која је намењена за условно речено, добру привреду. У фази смо реформе и не постоји више ситуација да вам неко постави питање ван контролне листе. Привреднике ће убудуће подсетник опоменути на рок до када могу сами себе да оцене и тако смање ризик. То инспекцији одмах сигнализира да је у питању добар привредник и да је то предузеће прикупило све папире и да је спремно за анализу, рекао је Пушкар.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: srbijadanas.com/Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ