Русија Србија

РУСИ ЗАГРМЕЛИ! Ево шта су поручили свету због Косова: АЛБАНЦИ У СТРАХУ

Упад полиције на север Косова у којем живе претежно Срби, је провокација, саопштило је руско Министарство спољних послова, додајући да су акције Приштине дело ЕУ и САД. Данашње насиље ударна је вест на руском порталу „РТ“.

Како је саопштима портпаролка овог руског министарства, Москва оцењује данашњи упад „као провокацију“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Крајњи циљ Приштине, рекла је, је да „застраши и присили неалбанско становништво како би успостала контролу над тим подручјем“.

Руска медијска кућа РТ наводи да су специјалне снаге такозваног Косова, РОСУ, упале у Зубин поток, град доминантно насељен Србима. Чули су се пуцњи на улицама док је полиција, према наводима Приштине, вршила акцију против „организоване криминалне мреже“. Ухапшено је више етничких Срба.

Званична Москва истиче да ова операција крши договор између Београда и Приштине, по којем је косовским снагама наоружаним дугим цевима, забрањено да улази на српске територије.

Ипак, то се последњих година дешава изнова и изнова, и то са одобравањем КФОР-а који има мандат УН-а да осигура мир и безбедност у региону.

– Такав „пркос“ Прштине заснива се на вишегодишњем уживању наклоности од стране ЕУ и САД – рекла је Захарова, оптужујући лидере у Приштини за подстивање међуетничке нетрпељивости.

Након упада, председник Србије Александар Вучић подигао је борбену готовост војске на највиши ниво, оптужујући власти на Косову за „криминализацију“ етничких Срба, наводи РТ.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: РТ; Д.К.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ