Србија

СРПСКИ ГЕНЕРАЛ ТВРДИ: Албанци ће поново напасти, ЕВО ШТА ЋЕ УРАДИТИ ВОЈСКА СРБИЈЕ…

Наши представници из Генералштаба у контакту су са командантом Кфора и мислим да наша војска ништа не би учинила, а да се не обавести командант Кфора о мерама које Србија има намеру да предузме, објашњава Бранко Крга.

Упад косовских специјалних снага на север Косова и хапшење Срба припадника косовске полиције, под изговором да су осумњичени да имају везе са организованим криминалом, најавили су српски званичници још пре локалних избора одржаних на северу Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да ли је цела акција само маска под којом Албанци у ствари покушавају да заузму север Косова?

Пензионисани генерал Бранко Крга и бивши начелник Генералштаба Војске Југославије и Војске Србије и Црне Горе од 2002. до 2005. године за Спутњик објашњава да ово не представља заузимање севера Косова — још.

„Ово је једна у низу провокација којом желе да тестирају понашање и реаговање Србије. Уједно би да побољшају позиције Албанаца као фактора који, ето, показују да имају и неке капацитете да могу и оружаним путем да решавају проблеме за које сматрају да су им важни. Очигледно је да је у питању провокација и да је темпирана у време заседање наше Скупштине“, каже наш саговорник.

Генерал Крга наглашава да је председник Србије добро реаговао речима да Србија прати сва збивања и да ће се понашати смирено, али и одлучно ако дође до угрожавања безбедности живота наших суграђана. С обзиром да се Кфор огласио и рекао да не жели да се меша у дешавања на Северу, питање је да ли би Србија могла да реагује, а да се не сукоби са том војном мисијом.

„Наши представници из Генералштаба у контакту су са командантом Кфора и мислим да се не би ништа учинило, а да се не координира, односно, да се не обавести командант Кфора о мерама које Србија има намеру да предузме“, објашњава наш саговорник.

Бивши начелник Генералштаба очекује да ће се ова акција Приштине на неки начин завршити, али је сигуран да ће бити и нових провокација.

„То ће покренути у време када они оцене да им је то погодно“, уверен је генерал Крга.

Командант Кфора, италијански генерал Лоренцо Д’Адарио је због „политичке осетљивости тренутка“ позвао све стране на КиМ да мирно и одговорно решавају спорове, без икакве употребе силе или насиља.

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.spuntiknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ