Србија

СРПСКИ ТЕНКОВИ СПРЕМНИ ДА УПАДНУ НА КОСОВО И УЂУ У МИТРОВИЦУ! Војска Србије у пуној борбеној готовости

„Српска војска ће реаговати ако неко погине или ако Албанци покушају да масовно и силом склањају барикаде“, Драгомир Анђелковић, политички аналитичар

Председник Александар Вучић је уутрос, одмах након упада специјалних јединица косовске полиције на север КиМ и хапшења Срба, сазвао хитну седницу Савета за националну безбедност и као врховни командант наредио пуну борбену готовост српских јединица!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Уколико дође до било каквог угрожавања поретка и живота људи на северу КиМ, наша војска ће заштитити наш народ – гарантовао је председник.

Како је за „Ало!“ рекао министар одбране Александар Вулин, Војска је била и више него спремна да заштити свој народ на Косову.

– Војска Србије је наређење врховног команданта Александра Вучића спровела у потпуности. Задејствована техника је била исправна и на месту. Наше реакције и брзину реаговања пажљиво су пратиле све војске и службе, али не само оне у окружењу. Сви видови Војске били су спремни и функционални, и тенкови, и ловци, и ловци бомбардери, а најбитније је да су морал и борбена готовост људства били на највишем нивоу. Србија може да буде сигурна у своју војску – рекао је Вулин за „Ало!“.

Јуче је један „миг 29“ надлетео Нови Пазар у правцу копнене зоне безбедности, приметили су мештани.

Из касарне Војске Србије у Краљеву је нешто пре 14 почела да излази колона војних возила пуних људи и опреме, која се кретала у правцу Рашке.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић коментарисао је да није било дилеме да је став Београда да ће војно интервенисати ако се са акцијама Приштине не прекине и ако Срби буду директно угрожени.

– То знамо шта значи – ако неко буде погинуо, ако покушају да масовно и силом склањају барикаде. Једна је ствар кад пробију барикаду, па се Срби помере на друго место, али ако пробају да успоставе контролу на северу, то значи да им је намера да растерају народ са улица и успоставе неку врсту окупације. У том случају, Војска Србије улази на север Косова – рекао је Анђелковић.

Извор: Ало.рс/Ј.Ђ.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ