Србија

До средине јуна нигде БЕЗ КИШОБРАНА, али то неће бити НАЈВЕЋА МУКА: Грађане очекује ПРАВА ВРЕМЕНСКА ВРТОГЛАВИЦА!

Иако су многи једва чекали да се зима заврши и пролеће коначно са собом доносе лепо време, овогодишње је више личило на благу јесен. А према прогнозама метеоролога, лошије време ће се, нажалост, задржати све до друге недеље јуна.

– Утицај циклона на нашим просторима доноси са собом лоше време, а предах од истог можемо да очекујемо тек од 15. јуна – истиче метеоролог Ђорђе Ђурић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Местимично облачно време, са сунчаним периодима и могућим пљусковима у поподневним часовима праћеним грмљавином, утицај су циклона који нам стиже из различитих делова света – објашњава Ђурић.

Стога, и поред дневних температура од 21 до 28 степени, кишобрани ће бити неизоставни део свакодневнице.

Ипак, највише мука грађанима ће задавати влажност у ваздуху, као и испарења, што поготово неће одговарати хроничним болесницима. Само у претходних неколико дана, у Хитној помоћи највише позива је стигло управо од њих.

Током сутрашњег дана доћи ће до благог пада температуре који ће се задржати све до викенда, када нас очекује мало топлије време, али и даље кишовито.

– Крајем викенда очекује нас нешто топлије време, са могућим локалним пљусковима са грмљавином. Температуре ће наредних дана бити нешто испод просека за ово доба године – истиче Ђорђе Ђурић.

Иако ће понедељак и уторак бити идентични као и викенд, почетак недеље доноси и топлије време, као и смањење утицаја циклона. Тако ће уторак бити прави пролећни дан, и први који ће након дужег времена протећи без кише.

Максимална дневна температура биће 28 степени.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ