Србија

ИСКАЗ УБИЦЕ ГОРАНА! Овако је монструм из Новог Сада описао троструко убиство! Начин на који је причао оставиће вас у шоку!

Вратио сам се кући око четири сата ујутро, а пробудио сам се око пола шест. Нешто ми је кврцнуло у глави и решио сам да одем код жене у намери да јој се осветим јер ме је пријавила због насиља. Прво сам таста и ташту убио мацолом, а жену сам прво претукао и давио. Сав бес сам искалио на њој.

Ове речи хладнокрвно је изговорио Горан Јанковић јуче на саслушању у Новом Саду, који је осумњичен да је 24. маја у раним јутарњим часовима упао у кућу родитеља своје супруге Мирјане Јанковић у којој је боравила са синовима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потом је насрнуо на њих мацолом коју је понео у ранцу, прво ударајући таста Бранислава јер је био најкрупнији, а потом жене.

Троструки убица је, пре него што је напустио место злочина, запретио дечацима пред којима је починио крвави пир да никако не смеју рећи да је био у кући. Затим је побегао и у бекству – испоставиће се касније на једном броду на Дунаву – провео три дана.

Детаље крвавог злочина без трунке кајања јуче је препричао на саслушању.

– Ноћ уочи злочина провео сам у кафани. Вратио сам се кући око четири сата ујутро, а пробудио сам се око пола шест. Нешто ми је кврцнуло у глави и решио сам да одем код жене у намери да јој се осветим јер ме је пријавила због насиља – причао је Горан уз присуство браниоца по службеној дужности, а онда наставио:

„Прво сам таста и ташту убио мацолом, а жену сам прво претукао и давио. Сав бес сам искалио на њој“, испричао је наводно монструм на саслушању, а пренео Курир.

Хладнокрвно, не показајући тугу и кајање, говорио је Горан о стравичном убиству. Јанковић је рекао да га је на убиство навео бес, који је осећао због тога што га је супруга Мирјана 11. маја пријавила за насиље у породици. Тада је добио забрану приласка.

Ипак, то га није спречило да дође у кућу свог таста и таште и насрне на њих и супругу. Да трагедија буде још већа, то је учинио наочиглед малолетних синова, који су позвали ујака и испричали шта је учинио њихов отац.

Јанковић је на саслушању, адвокату који му је био додељен по службеној дужности, рекао и да „може сам да се брани“.

Врата Јанковићеве куће у Ветернику и даље нико не отвара. Комшије кажу да се последњих дана пре злочина понашао чудно.

– Познајем Горана, дружили смо се, а и моја деца су долазила да се играју с његовом. Тих дана пре убистава деловао је чудно – казао је за један Јанковићев познаник.

Подсетимо, истражитељи верују да је Горан Јанковић до детаља испланирао злочин који је починио. Томе у прилог говоре подаци да је од куће у ранцу понео храну, мацолу и гардеробу за неколико дана, знајући да ће неко време провести у бекству. Док је полиција чешљала Нови Сад и околину, он се угнездио на брод усидрен на Бродоградилишту, на који је ушао кроз прозор.

Свом хапшењу допринео је тако што је ноћу гледао телевизор, што су лађари који ту бораве одмах приметили и позвали казну.

Заваравање трага

Када је напустио место злочина, Јанковић је чак покушао и да завара траг. Сео је у свој аутомобил и упутио се према Дунаву где је поред једне фирме оставио аутомобил и даље отишао пешке.

– Форензичари у аутомобилу нису пронашли прибор за хитну помоћ што нам је дало нови траг да убица изгледа нема суицидне намере тако да смо појачали потрагу све док у недељу око 23 сата нисмо добили дојаву од једне суграђанке да је осумњичени виђен у близини Булевара цара Лазара у насељу Лиман 4. Читаву ноћ смо „чешљали“ терен и ујутру нас је позвао власник брода са дунавца уз Рибарско острво и рекао нам да има неког на пловилу – прича извор.

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Курир.рс/Ало.рс/М.Ч.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ